Γραφής έργα
zoom in

"Η παρούσα έκδοση με τον διακριτικό τίτλο "Γραφής Έργα" παρουσιάζει τις καινοτόμες, αξιοπρόσεκτες και επίκαιρες λογοτεχνικές απόψεις, επιλεγμένες σε πανελλήνιο επίπεδο διαμέσου της μητέρας των τεχνών, της ποίησης. Παράλληλα, τονίζει την ποικιλομορφία και την αφθονία των διαθέσεων, των σκέψεων, των συναισθημάτων και των τεχνοτροπιών που στο σύνολό τους συνθέτουν τη μοναδική έννοια της πεζογραφίας.

Λογοτεχνικά ρεύματα που θέλουμε να πιστεύουμε ότι καλύπτουν τη σύγχρονη συγγραφική έκφραση. Η προσπάθεια αυτή εμπνεύστηκε από την Πανελλήνια Ένωση Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών και υλοποιείται εδώ και πέντε συνεχόμενα έτη με την αρωγή και την ανοχή των εκδόσεων "Ωρίωνας". [...]

(από τον πρόλογο του Βιβλίου)

Περιέχονται οι πεζογράφοι:
- Γιάννης Αγγελής
- Απόστολος Δ. Αλεξόπουλος
- Ευθαλία Αλεξοπούλου
- Κατερίνα Αξούγκα
- Χρήστος Ευαγγέλου
- Κυριάκος Ζαχαρενάκης
- Φωτεινή Καϊοπούλου
- Σταμάτης Καρυτσιώτης
- Εύη Καφούρου
- Ελένη Λαμνάτου
- Ελένη Μπλιούμη - Μπαρά
- Πελαγία Μπότση
- Σοφία Πολίτου - Βερβέρη
- Ελένη Χριστοφοράτου

Περιέχονται οι ποιητές:
- Ευγενία Ανανιάδου
- Χρίστος Αποστόλου
- Νατάσα Αρμουτάκη
- Μάρθα Βασκαντήρα
- Χρήστος Γιουσμαδόπουλος
- Φωτεινή Γκούμα - Τενεκετζή
- Μαρία Δασκαλάκη
- Δήμητρα Ζαρζούκη
- Αλίκη Καλομενοπούλου
- Πότης Κατράκης
- Ηλίας Κατσάνος
- Μαίρη Καττίκη
- Δέσποινα Κονταξή
- Νίκος Κυριακίδης
- Τζένη Λιάππα
- Ευστάθιος Λοΐζος
- Χρύσα Μαστροδήμου
- Μαρία Μαυρουδή
- Αφροδίτη Μέρμηγκα - Βλαχάκη
- Κώστας Μίσσιος
- Σωσώ Μιχαλοπούλου - Καψιδάκη
- Μιλτιάδης Ντόβας
- Αδαμαντία Παναγούλια - Κουτσούκου
- Μαρία Παπαδάκη
- Μαρία Παπαθεοδωράκη
- Αλκιβιάδης Γρ. Τζιούμας
- Αντώνης Τρούλλος
- Μαρία Τσιούμα
- Άθως Χατζηματθαίου
- Σπυρίδων Γ.Κ. Χατζησαλάτας

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Δασκαλάκη

Μαρία Δασκαλάκη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στην εφηβεία γράφει τα πρώτα της ποιήματα κι έτσι κάπως ξεκινά γι’ αυτήν η περιπέτεια της συγγραφής. Μιλά αγγλικά και ιταλικά και κάνει για χρόνια σπουδές ζωγραφικής. Το 2004, αποφοιτά από το τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα κι επιστρέφει μόνιμα στην Κρήτη. Έκτοτε, αρθρογραφεί σε έντυπα και περιοδικά και πειραματίζεται με το ραδιόφωνο. Λίγους μήνες μετά, ξεκινά να δουλεύει με παιδιά, οπότε κι αρχίζει η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Σήμερα, διδάσκει ζωγραφική και συντονίζει λογοτεχνικές ομάδες και εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά. Παράλληλα, συνεργάζεται με την καθημερινή εφημερίδα "Πατρίς", ενώ δημοσιεύσεις της έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο (www.protagon.gr, www.tovima.gr, www.e-poema.eu, www.logotechnes.gr). Από το 2008 είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και συνεργάζεται με σχολεία τα οποία και επισκέπτεται κατόπι συνεννοήσεως. Έχει βραβευθεί στην ποίηση και το διήγημα από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Χανίων, τον Δήμο Αρκαδίου Ν. Ρεθύμνης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αγ. Νικολάου, την Παγκρήτια Ένωση Λογοτεχνών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου, την "Τέχνη" - Μακεδόνικη Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς, τον Ελληνοαυστραλιανο Σύνδεσμο Μελβούρνης και τον Προοδευτικό Σύλλογο "Τα Καστέλλια", καθώς και για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κυριάκος Μ. Ζαχαρενάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρθα Βασκαντήρα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1977 στην Πάτρα και ζει εκεί. Εργάζεται σαν ιδιωτική υπάλληλος και φοιτά σε Γενικό Εσπερινό Λύκειο. Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς, θεάτρου, τραγουδιού και ποίησης. Ασχολείται με το θέατρο και παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο "ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ" στην Πάτρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Γιουσμαδόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Γιουσμαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Αθηναίους και και κατοικεί στο Αιγάλεω. Σε ηλικία επτά ετών, ως τακτικός σπουδαστής της Σχολής Μοντέρνας Μουσικής, γράφτηκε στο Ωδείο και με καθηγήτρια την Τριανταφυλλιά Ψαρρά ξεκίνησε μαθήματα Μουσικής Παιδείας. Εν έτει 2006 φοιτητής στο Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ Κοζάνης, σταδιοδρομεί ως καθηγητής Αρμονίου και Ανωτέρων Θεωρητικών, παράλληλα πραγματοποιεί Κλασικές Σπουδές Πιάνου, με καθηγητή το Θεόδωρο Βαφειάδη. Η ποίηση κατέχει εξέχουσα θέση στην καρδιά του και η ροπή του προς αυτή δεν άργησε διόλου να φανεί, καθώς τα πρώτα του τετράστιχα τα σκάρωσε όταν ήταν ακόμα μαθητής του Δημοτικού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρίστος Αποστόλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φωτεινή Γκούμα - Τενεκατζή

Φωτεινή Γκούμα - Τενεκατζή (Συγγραφέας)

Η Φωτεινή Γκούμα-Τενεκατζή γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και κατοικεί μόνιμα. Παιδί μεταναστών έζησε τα πρώτα της χρόνια στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Όταν επέστρεψε στη γενέτειρά της, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία την οποία θεωρεί δρόμο δαιδαλώδη και μοναχικό, η δε ποίηση για εκείνη είναι ο απόλυτος μονόδρομος. Είναι μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών, της Επιθεώρησης Τέχνης και Γραμμάτων Ελλάδας. Έργα της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει τιμηθεί με βραβεία διηγήματος και ποίησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Αγγελής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Δ. Αλεξόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευγενία Ανανιάδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Αξούγκα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Ευαγγέλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Ζαρζούκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φωτεινή Καϊοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τζένη Λιάππα

Τζένη Λιάππα (Επιμέλεια)

Η Τζένη Λιάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μόνιμα. Τα "ταξίδια" της στην ποίηση και κατ΄ επέκταση στο χώρο της λογοτεχνίας, άρχισαν από τα μαθητικά της χρόνια και συνεχίζονται αμετάκλητα, μέχρι και σήμερα. Κείμενα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες, περιοδικά και στη Λογοτεχνική Επιθεώρηση "Νουμάς". Προσκεκλημένη για θέματα ποίησης φιλοξενήθηκε σε τοπικά κανάλια της Θεσσαλονίκης. Βραβεύτηκε από την Ένωση Συγγραφέων - Λογοτεχνών Ευρώπης επί δύο συνεχείς χρονιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ποίησης: τιμητικός έπαινος (Μάιος 2002) και τιμητική πλακέτα (Ιούνιος 2003). Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης και μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Γραμμάτων και Πολιτισμού που εδρεύει στην Αμερική. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών με στόχο την ελεύθερη δημιουργική ανεύρεση και έκφραση καθώς και την ενθάρρυνση ων αφανών αλλά ταλαντούχων νέων λογοτεχνών. Εμπνεύστηκε και διευθύνει το λογοτεχνικό - πολιτιστικό περιοδικό "Πάπυρος". Έχουν εκδοθεί ποιητικές της συλλογές με τους τίτλους "Οι ανέσεις του κελιού μου", "Η ποίηση είναι το θαύμα μωρό μου αλλά...", ένα δοκίμιο με τον τίτλο "Ένας ύμνος που τον λένε εθνικό" και το παιδικό βιβλίο "Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ". Διευθύνει τον εκδοτικό οίκο "Ωρίωνας".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
238
Διαστάσεις:
24x18
Βάρος:
0.434 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση