Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στατιστικές μέθοδοι στις κοινωνικές επιστήμες

Offer
Η Στατιστική είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ποσοτικής ανάλυσης στο χώρο των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της αγωγής. Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις κυριότερες τεχνικές της στατιστικής ανάλυσης στα συγκεκριμένα πεδία. Απευθύνεται σε όσους ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το χώρο της στατιστικής ανάλυσης των δεδομένων, αλλά και στους πιο έμπειρους ερευνητές (π.χ. μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές), οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για εξελιγμένες μεθοδολογίες στο χώρο της εφαρμοσμένης Στατιστικής.

Το βιβλίο μπορεί να "χωρισθεί" σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τα Κεφάλαια 1-9 και καλύπτει τις πιο γνωστές στατιστικές προσεγγίσεις στο χώρο των κοινωνικών επιστημών. Στο μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων δεν απαιτείται ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο και η ύλη είναι ανάλογη ενός προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή είναι επαρκής για μια αρχική προσέγγιση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο δεύτερο μέρος (Κεφάλαια 10-14) παρουσιάζονται οι πιο σύγχρονες στατιστικές τεχνικές. Εδώ είναι απαραίτητη η καλή γνώση των προηγούμενων κεφαλαίων, ενώ υπάρχει πιο συχνή αναφορά στις μαθηματικές ιδιότητες των στατιστικών τεχνικών. Τα κεφάλαια αυτά είναι πιο χρήσιμα για ερευνητές, κυρίως σε διδακτορικό επίπεδο, με καλό μαθηματικό επίπεδο, ενώ γίνεται χρήση και άλλων στατιστικών λογισμικών. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν παραρτήματα με αναφορές και σε ηλεκτρονικές σελίδες, για καλύτερη επεξήγηση ορισμένων σημείων του κειμένου, και μια εκτενής βιβλιογραφία για πληρέστερη μελέτη.

Το κυρίαρχο πνεύμα του βιβλίου είναι η παρουσίαση των διαφόρων στατιστικών τεχνικών χωρίς τη χρήση "δύσκολων" μαθηματικών εννοιών, οι οποίες πολλές φορές λειτουργούν αποτρεπτικά για το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Για το λόγο αυτόν, οι συγγραφείς επικεντρώθηκαν στη "χρηστική" διάσταση της Στατιστικής με εφαρμογές κυρίως (αλλά όχι μόνο) μέσω του λογισμικού Statistical Package for the Social Sciences (SPSS). Για τον μυημένο στα μαθηματικά, ωστόσο, αναγνώστη υπάρχουν αρκετές αναφορές στη μαθηματική μεθοδολογία, οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητες για την πρακτική κατανόηση των στατιστικών τεχνικών από όσους δεν έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο.

24χ17 εκ., 485 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονικές Εκδόσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική), 300.1 (Κοινωνικές επιστήμες - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-6863-80-6
ISBN (10ψήφιο): 960-6863-80-8
Βάρος: 1.042 κιλά
Εκδότης: Τόπος
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
47.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.