Όποιος αγαπά μισεί
zoom in
11.71€ -28% 8.43€
Ο γιατρός Ουμπέρτο Ούμπερμαν δεν είναι μόνο φανατικός οπαδός της ομοιοπαθητικής, αλλά και ένας ερασιτέχνης διασκευαστής κλασικών έργων για τον κινηματογράφο· δεν είναι απλώς ένας επηρμένος και μωρόπιστος διανοούμενος, αλλά και ένας αληθινός κοιλιόδουλος, ο οποίος, ως γνήσιος πνευματικός άνθρωπος, αποφασίζει να προσφέρει στον εαυτό του διακοπές στην πλέον απομονωμένη λουτρόπολη του συρμού. Έτσι βρίσκεται σε ένα ερημικό θέρετρο συντροφιά με άλλους εκκεντρικούς. Δεν αργεί να ξεσπάσει η ανεμοθύελλα που τους αποκόβει από τον υπόλοιπο κόσμο. Την ακολουθεί το έγκλημα. Όλοι είναι πιθανοί ένοχοι. Ένα τέλειο σκηνικό κι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην αγωνία και το χιούμορ, στο κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα και την παρωδία του, από δύο δεξιοτέχνες του φανταστικού, που μαζί με τον Μπόρχες έδωσαν πνοή στην αργεντίνικη λογοτεχνία.

Άννυ Σπυράκου (Υπεύθυνος Σειράς)


Πέγκυ Πάντου (Μεταφραστής)


Silvina Ocampo

Silvina Ocampo (Συγγραφέας)

Αργεντινή συγγραφέας και ποιήτρια (1903-1993), σύντροφος του συγγραφέα Αντόλφο Μπιόι Κασάρες. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1937 με τη συλλογή διηγημάτων "Viaje olvidado". Ακολούθησαν ποιητικές συλλογές, όπως οι: "Enumeracion de la patria", "Espacios metricos", "Los sonetos del jardin", "Los nombres" (δεύτερο βραβείο εθνικού διαγωνισμού ποίησης, 1953), "Lo amargo por dulce" (πρώτο βραβείο εθνικού διαγωνισμού ποίησης, 1962), συλλογές με διηγήματα, παιδικά βιβλία, κ.ά. Με τον Adolfo Bioy Casares συνυπέγραψε το μυθιστόρημα "Όποιος αγαπάει, μισεί" ("Los que aman, odian"), 1946, και με τον Juan Rodolfo Wilcock το θεατρικό "Οι προδότες" ("Los Traidores"), 1956. Από κοινού με τους Μπόρχες και Κασάρες, η Οκάμπο συνεπιμελήθηκε τη διάσημη "Ανθολογία φανταστικής λογοτεχνίας" (Antologia de la literatura fantastica), του 1940, καθώς και μία ανθολογία ποίησης της χώρας της, την επόμενη χρονιά. Μετά τον θάνατό της, εκδόθηκε η αλληλογραφία της με τον Κασάρες, ένα εντυπωσιακό "φρέσκο" του πνευματικού Μπουένος Άιρες ("Ταξιδεύοντας", 1996).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Adolfo Bioy Casares

Adolfo Bioy Casares (Συγγραφέας)

Ο Αντόλφο Μπιόυ Κασάρες γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1914. Θεωρείται από τους σημαντικότερους λατινοαμερικάνους συγγραφείς λογοτεχνίας ιδίως φανταστικής. Ο Κασάρες έγραψε κυρίως μυθιστορήματα. Σημαντικότερα έργα του: "Η εφεύρεση του Μορέλ", "Το όνειρο των ηρώων", "Γιρλάντα με αγάπες", "Ο Μέγας Σεραφείμ", "Ημερολόγιο του πολέμου των χοίρων" κ.λ.π. Με το στενό του φίλο Χόρχε Λουίς Μπόρχες συνυπέργαψαν -είτε με τα πραγματικά τους ονόματα είτε με πομπώδη ψευδώνυμα, προϊόντα παιγνιωδών συνδυασμών προγονικών τους επωνύμων (Ονόριο Μπούστος Ντομέκ, Μπ. Σουάρες Λιντς)- σενάρια, ανθολογίες, αστυνομικές ιστορίες και σπαρταριστές σάτιρες του μοντερνισμού. Δύο χρόνια μετά το θάνατο της αγαπημένης του συντρόφου, της Αργεντινής συγγραφέα Σιλβίνα Οκάμπο, κυκλοφόρησε η πολύχρονη αλληλογραφία τους, ένα εντυπωσιακό "φρέσκο" του πνευματικού Μπουένος Άιρες ("Ταξιδεύοντας", 1996). Ο Κασάρες τιμήθηκε το 1975 με το Ανώτατο Βραβείο της Εταιρείας Αργεντινών Συγγραφέων (SADE), το 1981 με το παράσημο της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής και το 1991 με το Βραβείο Μιγκέλ ντε Θερβάντες. (Φωτογραφία: Daniel Mordzinski)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
140
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.221 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση