Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Έκφραση - έκθεση Γ΄ λυκείου
(Τεχνικές έκφρασης: Βιβλίο ασκήσεων)
Συγγραφέας:   Μαρία Δ. Πετροπούλου


Έκφραση - έκθεση Γ΄ λυκείου
Το βοηθητικό εγχειρίδιο "Τεχνικές έκφρασης, Βιβλίο ασκήσεων" αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα και συνέχεια του βιβλίου "Τεχνικές Έκφρασης. Έκφραση - Έκθεση Γ΄ Λυκείου", αλλά λειτουργεί και αυτόνομα ως βοήθημα, αφού προσφέρει στον μαθητή υλικό για την προετοιμασία του για τις τελικές εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος. Επίσης ο καθηγητής, μέσω των πρωτότυπων κριτηρίων αξιολόγησης και ασκήσεων θεωρίας που θα εντοπίσει σε αυτό το βιβλίο, θα μπορέσει να εμπλουτίσει την ύλη του μαθήματός του. Απώτερος στόχος μου είναι να βοηθήσω κάθε μαθητή να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις τελικές εξετάσεις του μαθήματος της Έκφρασης-Έκθεσης και συνάμα να εμπλουτίσει τη σκέψη του και να αποκτήσει ευρύτερη παιδεία.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο "Τεχνικές έκφρασης, Βιβλίο ασκήσεων" περιέχει:
1. Σαρανταέξι κριτήρια αξιολόγησης. Τα κείμενα των κριτηρίων καλύπτουν θέματα έκθεσης με βάση την ύλη του σχολικού βιβλίου και τους θεματικούς κύκλους (σύνολο 30 θεματικές ενότητες). Στην πλειονότητά τους είναι άρθρα από το 2000-2010 με ερωτήσεις προσαρμοσμένες στο ύφος και τις απαιτήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων.
2. Ασκήσεις θεωρίας.

Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει:
1. Tις απαντήσεις των κριτηρίων αξιολόγησης.
2. Tις απαντήσεις των ασκήσεων.

Μελετώντας επομένως την ύλη του βιβλίου "Τεχνικές έκφρασης, Βιβλίο ασκήσεων" ο μαθητής θα αποκτήσει εφόδια για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του διαγωνίσματος της Έκφρασης-Έκθεσης, το οποίο περιλαμβάνει:

- Περίληψη ή διάγραμμα ενός κειμένου (25 μονάδες).
- Ερωτήσεις θεωρίας (35 μονάδες).
- Παραγωγή κειμένου σε ανάπτυξη 500-600 λέξεων περίπου, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο σε ένα συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο (40 μονάδες).

24χ17 εκ., 160 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371.3 (Εκθέσεις (Μαθητικές) - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-456-261-9
ISBN (10ψήφιο): 960-456-261-4
Βάρος: 0.326 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
14.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.