Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελαφρές μεταλλικές κατασκευές
(Μέθοδοι υπολογισμού)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Θ. Μιχάλτσος


Ελαφρές μεταλλικές κατασκευές
Στο παρόν, αναπτύσσονται οι υπολογιστικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην ελαφρά δόμηση των μεταλλικών κατασκευών, τόσο στους γραμμικούς, όσο και στους επιφανειακούς φορείς.

Καλύπτονται θέματα των Δομικών έργων, της Γεφυροποιίας, καθώς και ορισμένα ειδικά θέματα της Ελαφράς Δόμησης των Μεταλλικών Κατασκευών. Καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια στην αποσαφήνιση νέων εννοιών και εξετάζονται υπολογιστικά θέματα στοιχείων και ελέγχου διατομών, που χρησιμοποιούνται κυρίως στην γεφυροποιία. Εξετάζονται επισταμένως οι μονοκυψελικές και πολυκυψελικές διατομές και ο ευχερής τρόπος υπολογισμού των στοιχείων τους.

Αναλύονται ακόμη, ορισμένες ιδιάζουσες κατασκευές, όπως οι δεξαμενές και οι πτυχωτοί φορείς, ενώ δίδεται ιδιαίτερη προσοχή σε προβλήματα ευσταθείας των φορέων.

Παράλληλα, η θεωρητική εξέταση των παραπάνω ολοκληρώνεται με ένα πλήθος, ανά κεφάλαιο, αριθμητικών εφαρμογών, σε φορείς από την πράξη, ώστε ενίοτε να μην απαιτείται να ανατρέξει ο αναγνώστης σε άλλα βοηθήματα.

Τέλος, η παρούσα 2α έκδοση, περιλαμβάνει ένα επιπλέον κεφάλαιο, όπου εξετάζονται ορισμένα προχωρημένα θέματα, όπως π.χ. αυτά της καμπύλης δοκού, η παραμόρφωση μιας διατομής στο επίπεδό της, ή η δευτερεύουσα αντίσταση καμπυλώσεως κ.λ.π.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Παπασωτηρίου", 1999.

24χ17 εκ., 336 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 620 (Μηχανική)
ISBN: 978-960-7888-87-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7888-87-1
Βάρος: 0.706 κιλά
Εκδότης: Συμεών
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.