Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα
Συγγραφέας:   Μιχάλης Γ. Βόσκογλου


Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα
Το βιβλίο αυτό αποτελεί βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση παλαιότερου βιβλίου μoυ με τίτλο "Θέματα από την επιχειρησιακή έρευνα" (2004).

Στη νέα έκδοση, πέρα από τις συμπληρώσεις και διορθώσεις της παλαιάς έκδοσης και την αναδιάταξη των κεφαλαίων για λόγους καλύτερης λειτουργικότητας, έχουν προστεθεί τέσσερα νέα κεφάλαια με τίτλους: " Δικτυωτή Ανάλυση" " Στοιχεία από τη Συνδυαστική Ανάλυση", "Στοιχεία από τη Θεωρία Πιθανοτήτων" και "Συλλογισμός δια της Μελέτης Περιπτώσεων".

Στο κεφάλαιο της Δικτυωτής Ανάλυσης μελετούμε γραφικά προβλήματα διαδρομών και ροής δια δικτύων.

Τα κεφάλαια της Συνδυαστικής Ανάλυσης και της Θεωρίας Πιθανοτήτων αποτελούν την απαραίτητη υποδομή για την πληρέστερη κατανόηση αρκετών άλλων ενοτήτων του βιβλίου, όπως είναι οι Μαρκοβιανές Αλυσίδες, η Ανάλυση Πληροφοριών και Αποφάσεων, η Θεωρία Αποθεμάτων, η θεωρία των Ουρών Αναμονής κ.λπ. Τα παραπάνω κεφάλαια κρίθηκε σκόπιμο να προστεθούν στη νέα έκδοση του βιβλίου, αφού έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί φοιτητές παρουσιάζουν κενά πάνω στα θέματα αυτά από τα μαθηματικά του Λυκείου.

Τέλος ο Συλλογισμός δια της Μελέτης Περιπτώσεων (ΣΜΠ), γνωστός διεθνώς με τον όρο Case-Based Reasoning (CBR), πέρα από μια κλασσική θεωρία για την επίλυση προβλημάτων και τη μάθηση, έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλή κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο σε πολλά πεδία των εφαρμοσμένων επιστημών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Επιχειρησιακή Έρευνα. Έτσι κρίθηκε χρήσιμο να συμπεριληφθεί ένα συνοπτικό κεφάλαιο για το ΣΜΠ στη νέα έκδοση του βιβλίου, που έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα.

Από τη θέση αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συναδέλφους και φοιτητές για την υποδοχή, που επεφύλαξαν στην παλαιά έκδοση του βιβλίου, αλλά και για τις παρατηρήσεις τους, που συντέλεσαν ουσιαστικά στις βελτιώσεις, που επιχειρήθηκαν στη νέα έκδοση.

Ευχαριστώ επίσης θερμά τον κ. Άγγελο Γκότση για την οικονομική υποστήριξη και επιμέλεια της νέας έκδοσης του βιβλίου, καθώς και την κ. Σοφία Παπαδοπούλου για την επίπονη και πολύ φροντισμένη εργασία της πληκτρολόγησης των κειμένων σε Η/Υ και για την επιμέλεια των σχημάτων.

Μιχάλης Γρ. Βόσκογλου
Οκτώβρης, 2010

24χ17 εκ., 376 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη))
ISBN: 978-960-9427-05-0
ISBN (10ψήφιο): 960-9427-05-7
Βάρος: 0.787 κιλά
Εκδότης: Gotsis Εκδόσεις
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βόσκογλου, Μιχάλης Γ.
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1949. Σπούδασε με με υποτροφία στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1972 διορίσθηκε καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στο Νομό Αχαΐας. Την περίοδο 1977-80 με υποτροφία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Leeds της Μ. Βρετανίας από όπου πήρε τα μεταπτυχιακά διπλώματα M.Sc. στα καθαρά μαθηματικά (1978) και M. Phil στην Άλγεβρα (1980). Το 1982 πήρε διδακτορικό δίπλωμα από το μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Μέλος της Ελληνικης Μαθηματικής Εταιρείας από το 1973, επί σειρά ετών μέλος της Δ.Ε. του παραρτήματος Πάτρας καθώς και κριτής-σύμβουλος έκδοσης των περιοδικών "Ευκλείδης Γ" και "Μαθηματική Επιθεώρηση" της Ε.Μ.Ε.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.