Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αι βουλγαρικαί ωμότητες εν τη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 1912-1913
(Γεγονότα, εκθέσεις, έγγραφα, επίσημοι μαρτυρίαι)

Αι βουλγαρικαί ωμότητες εν τη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 1912-1913
Η σπάνια αυτή έκδοσις του 1914 αποτελεί μία αδιάψευστη Έκθεση των Βουλγαρικών ωμοτήτων και εγκλημάτων κατά του ελληνικού στοιχείου της Μακεδονίας και Θράκης στην διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913. Είναι η Μαύρη Βίβλος των σφαγών, των λεηλασιών και καταστροφών που εξαπέλυσε ο βουλγαρικός Στρατός της Μακεδονίας μας.
Παραθέτοντας επίσημα έγγραφα και εκθέσεις -όχι μόνο ελληνικές, αλλά ακόμη και σερβικές ή τουρκικές- γεγονότα και συγκλονιστικές μαρτυρίες, αποδεικνύει την απόπειρα αφελληνίσεως της Μακεδονικής γης μέσα από ένα όργιο εγκλημάτων και τρομοκρατίας.
Παρουσιάζει τον τρόπο, με τον οποίο οι Βούλγαροι τόσο ως σύμμαχοί μας κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, αλλά πολύ περισσότερο ως εχθροί μας κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, προσπάθησαν να αφανίσουν κάθε τι το ελληνικό για να αρπάξουν την Μακεδονία και Θράκη... Δ. Κ. και εκθέτει την ανανδρία και βαρβαρότητα της Βουλγαρίας η οποία ηττωμένη στο πεδίο της μάχης, ξεσπούσε το εκδικητικό μένος της κατά των αμάχων, προσπαθώντας να παραδώση στον θριαμβεύοντα και Απελευθερωτή Ελληνικό Στρατό περιοχές κατερειπωμένες και λεηλατημένες.
Στις μέρες μας, τις τόσο επικίνδυνες για την Μακεδονία μας, η έκδοσις αυτή δεν έχει μόνο ιστορική, αλλά και διδακτική σημασία, διότι καταδεικνύει το πόσο ανέκαθεν οι βόρειοι γείτονές μας επεδίωκαν και θα επιδιώκουν τον αφελληνισμό και την υποδούλωση της Μακεδονίας μας, προκειμένου να αποκτήσουν διέξοδο στο Αιγαίο.
Γι΄ αυτό και είναι πάντα επίκαιρη.


Σημείωση: Επανέκδοση: Τύποις Π. Δ. Σακελλαρίου, 1914.

24χ14 εκ., 939 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.68 (Ελλάς - Ιστορία - Βαλκανικοί πόλεμοι, 1912-1913)
ISBN: 978-960-522-235-2
ISBN (10ψήφιο): 960-522-235-3
Βάρος: 0.36 κιλά
Εκδότης: Πελασγός
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.