Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δικαστική και ιατρική πλάνη
((Αναγνωρίστηκε με αμετάκλητη απόφαση Δικαστηρίου κι απόφαση της Εισαγγελικής Αρχής): Ψυχικός βασανισμός ανθρώπων, σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα)
Συγγραφέας:   Δημήτριος Προυκάκης


Δικαστική και ιατρική πλάνη
Ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Περιγράφεται μία απ΄ τις περιπτώσεις ψυχικού βασανισμού (που οδηγεί σε αργό θάνατο) λογικών και ψυχικά υγιών ανθρώπων, που εισάγονται αναγκαστικά στα ψυχιατρεία, ως σχιζοφρενείς κι επικίνδυνοι. Η αιτία είναι οι αναιτιολόγητες, ανακριβείς και λανθασμένες ψυχιατρικές γνωματεύσεις, που συντάσσονται, βάσει του αναληθούς ιστορικού των οικείων. Ο ψυχίατρος-Διευθυντής του Δρομοκαϊτείου θεραπευτηρίου, που ήταν κατηγορούμενος στην περίπτωση, που περιγράφεται, ομολόγησε (γι΄ άλλη περίπτωση) με δήλωσή του στον κ. Εισαγγελέα ότι α) κράτησε μία λογική Κυρία στην κλινική του, ένα χρόνο, γιατί τη θεώρησε σχιζοφρενή κι επικίνδυνη και β) έπεσε θύμα διαγνωστικής πλάνης εξαιτίας του αναληθούς ιστορικού των οικείων της κι ότι διαπίστωσε το λάθος του κι από πληροφορίες άλλων αξιόπιστων συγγενών και φίλων της. Ζήτησε, ο "ίδιος, να διατάξει ο κ. Εισαγγελέας την απελευθέρωσή της.
Η Κυρία Συνήγορος του Πολίτη, ως Ανεξάρτητη Αρχή, σύνταξε, πρόσφατα, έκθεση για τους ανθρώπους, που εισάγονται ακούσια στα ψυχιατρεία, βάσει ψυχιατρικών γνωματεύσεων που ΄ναι αναιτιολόγητες.
Ο συγκεκριμένος ψυχικός βασανισμός λογικού άνθρωπου αφορά τη μητέρα του σ/χου Δικηγόρου που ΄γραψε το βιβλίο. Παρασύρθηκε και κλείστηκε με απατηλό μέσο στο Δρομοκαΐτειο, με αναιτιολόγητο, ανακριβές και λανθασμένο πιστοποιητικό, που συντάχθηκε, βάσει του αναληθούς ιστορικού του συζύγου της. Παρέμεινε στο ψυχιατρείο, ως λογική μεταξύ παραφρόνων, ένα χρόνο και τρεις μήνες. Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του ψυχιάτρου-Διευθυντή και του συζύγου της παθούσης. Ο αείμνηστος Ηλίας Ρεμπού, Δικηγόρος, πρώην Αρειοπαγίτης, ανάλαβε την υπόθεσή της, αφού πρώτα διαπίστωσε τον αδικαιολόγητο εγκλεισμό της και τον ψυχικό βασανισμό της.
Η παθούσα απελευθερώθηκε με απόφαση του κ. Εισαγγελέα Εφετών-Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορούμενοι δεν παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, όμως, βεβαίωσε ρητά, ότι η παθούσα ήταν λογική κι απόλυτα ψυχικά υγιής, όπως πρόκυψε απ΄ την εξέτασή της και το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων (καταθέσεων δεκαπέντε μαρτύρων κ.λπ.), όπως βεβαίωσε στο σκεπτικό του, με λεπτομέρειες, το ίδιο το Συμβούλιο.
Το Πρωτοδικείο Πειραιά (σε δίκη διατροφής) βεβαίωσε με αμετάκλητη απόφαση, ύστερα από πλήρη Δικαστική έρευνα, ότι η παθούσα ήταν λογική κι ότι ήταν αδικαιολόγητος ο εγκλεισμός της στο Δρομοκαΐτειο. Αναγνώρισε τη Δικαστική πλάνη των Συμβουλίων Πλημμελειοδικών κι Εφετών Αθηνών και την Ιατρική πλάνη. Η λογική της βεβαιώθηκε κι από άλλα Δικαστήρια.
Οι κ.κ. Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι, Ιατροί καί Κρατικοί λειτουργοί θα κρίνουν, αν πρέπει να βελτιωθεί η σχετική νομοθεσία, ώστε να σταματήσουν οι ψυχικοί βασανισμοί.

24χ17 εκ., 353 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 361.1 (Κοινωνικά προβλήματα), 616.89 (Ψυχικές ασθένειες), 362.26 (Σχιζοφρένεια (Κοινωνικές επιστήμες))
ISBN: 978-960-522-238-3
ISBN (10ψήφιο): 960-522-238-8
Βάρος: 0.765 κιλά
Εκδότης: Πελασγός
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.