Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μάρκετινγκ
(Αρχές - Στρατηγικές - Εφαρμογές)

Μάρκετινγκ
Το βιβλίο "Μάρκετινγκ: Αρχές-Στρατηγικές-Εφαρμογές" παρουσιάζει το ακόμη άγνωστο και παρεξηγημένο αντικείμενο του μάρκετινγκ και προσφέρει στο ελληνικό εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τοπίο μια πρόταση σύγχρονη που συνδέει τη θεωρία με την πράξη.

24χ17 εκ., 328 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.8 (Μάρκετινγκ)
ISBN: 978-960-7745-28-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7745-28-0
Βάρος: 0.69 κιλά
Εκδότης: Rosili
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
34.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σέργιος Δημητριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) από το οποίο αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Diplome d" Etudes Approfondies) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Institut d" Administration des Entreprises της Aix-en-Provence (πανεπιστήμιο Aix-Marseille III) στη Γαλλία, όπου ολοκλήρωσε και τις διδακτορικές σπουδές στο μάρκετινγκ το 1991. Η διδακτορική του διατριβή έλαβε το πρώτο ex-aequo ερευνητικό βραβείο της γαλλικής Fondation de la Distribution. Ο Σέργιος Δημητριάδης ξεκίνησε το διδακτικό του έργο το 1988 ως βοηθός στο τμήμα διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Aix-Marseille II. Στο διάστημα 1991-1994 διετέλεσε καθηγητής στην Ecole Supιrieure de Commerce της Grenoble, όπου διηύθυνε και το τμήμα μάρκετινγκ. Το Σεπτέμβριο του 1994 εξελέγη επίκουρος καθηγητής (maξtre des confιrences) στο δημόσιο πανεπιστήμιο Pierre Mendθs France (πανεπιστήμιο Grenoble II) της Γαλλίας. Στο διάστημα 1994-2000 δίδαξε σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα φοιτητών και στελεχών και διετέλεσε διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων CAAE (MBA) στη σχολή Ecole Superieure des Affaires του πανεπιστημίου της Grenoble. Τον Ιούλιο 2000 ανέλαβε καθήκοντα στο τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (σημερινό Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη θέση του επίκουρου καθηγητή, όπου διδάσκει τα μαθήματα «Εισαγωγή στο μάρκετινγκ», «Βιομηχανικό μάρκετινγκ» και «Ηλεκτρονικό μάρκετινγκ» σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης ο Σ. Δημητριάδης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο ΜΒΑ του CUOA (Consorzio Universario per gli studi di Organizzazione Aziendale, Vicenza, Ιταλία) το διάστημα 1995 - 2000. Τα ερευνητικά και διδακτικά ενδιαφέροντα του κ. Δημητριάδη αφορούν στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στο μάρκετινγκ, στο βιομηχανικό μάρκετινγκ, στο μάρκετινγκ υπηρεσιών και στο στρατηγικό μάρκετινγκ καθώς και σε μελέτες για λογαριασμό ποικίλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Ο κ. Δημητριάδης έχει δημοσιεύσει άρθρα σε γαλλόφωνα και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά, όπως στα Dιcisions Marketing, Recherche et Applications en Marketing, Journal of Marketing Education, Journal of Business Research και Journal of Services Marketing, και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου με θέμα τη διοίκηση εμπορικής επωνυμίας (brand management). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Παράλληλα, έχει διατελέσει σύμβουλος και επιστημονικός υπεύθυνος σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.

Η Αλεξία Τζωρτζάκη είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο. & Ε.Ε.), Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Συμμετείχε στο πρόγραμμα ERASMUS της Ε.E. (υπότροφος), όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα «Diploma in Business Analysis» του πανεπιστημίου του Lancaster της Μ. Βρετανίας. Επίσης, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Master in Business Administration (Μ.Β.Α.). Η Αλεξία Τζωρτζάκη ανήκει στη νέα γενιά των επιχειρηματιών με πλατιά μόρφωση και πείρα. Είναι διευθύνουσα σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Rosili. Eως και το 2002 διεύθυνε την Montana Media (www.montana-media.co.uk), συμβουλευτική εταιρεία με έδρα στη Μ. Βρετανία και γραφεία στην Αθήνα. Η εταιρεία είχει στόχο την ανάπτυξη κερδοφόρων πωλήσεων και την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης ευημερίας των πελατών της, ιδίως όσον αφορά την αποτελεσματική εκμετάλλευση και ένταξη των ίντερνετ και new media στις επιχειρήσεις (Web Optimise SystemTM). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Montana Media συμπεριλαμβανόταν και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και η διεκπεραίωση σεμιναρίων σε Μ.Μ.Ε. Το 2001 προτάθηκε για το βραβείο Welsh Woman of the Year in New Media. Πριν την εδραίωση της Montana Media, η Αλεξία Τζωρτζάκη διετέλεσε Group Marketing Manager στην National Britannia, μία πολυεθνική στο χώρο της δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας. Μεταξύ των 36.000 πελατών της ήταν και τα πολυκαταστήματα Marks & Spencer, τα σουπερμάρκετ Safeway, ASDA, τα εστιατόρια ετοίμων φαγητών McDonalds κ.α. Η μεγαλύτερη συνεισφορά της ήταν η συγκρότηση νέων πληροφοριακών συστημάτων μάρκετινγκ και η διαμόρφωση δυναμικών στρατηγικών ίντερνετ μάρκετινγκ. Στη θέση της Product Group Manager στην εταιρεία Wickes plc στο Λονδίνο απέκτησε ιδιαίτερη πείρα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων στην ανταγωνιστική αγορά των λιανικών πωλήσεων στον χώρο της διακόσμησης. Ήταν επίσης υπεύθυνη για την οργάνωση όλων των προωθητικών ενεργειών της εταιρείας Wickes στα 100 καταστήματά της στη Μ. Βρετανία. Πριν από την εταιρεία Wickes plc, εργάστηκε ως σύμβουλος στο Training & Enterprise Council της Αγγλίας (αντίστοιχο φορέα του ΕΟΜΜΕΧ). Εργάστηκε επίσης ως Brand Manager στον Όμιλο Εταιρειών Μπουτάρη. ΄Ηταν μέλος της τριμελούς επιτροπής για τη συγχώνευση της εταιρείας Καμπά Α.Ε. μετά την εξαγορά της από τον ΄Ομιλο Εταιρειών Μπουτάρη. Η συγγραφέας έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε θέματα Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ. Είναι μέλος επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, όπως το Chartered Institute of Marketing (με βαθμίδα Chartered Marketer).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.