Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εκπαίδευση των ψυχοθεραπευτών στην Ελλάδα

Η εκπαίδευση των ψυχοθεραπευτών στην Ελλάδα
"Η Εκπαίδευση των Ψυχοθεραπευτών στην Ελλάδα" αποτελεί μια εισαγωγή στα κέντρα εκπαίδευσης στην ψυχοθεραπεία, τα οποία είναι οργανωτικά μέλη της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ), οργανωτικού μέλους της European Association for Psychotherapy (ΕΑΡ). Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι να δοθεί η δυνατότητα, τόσο σε εκπαιδευόμενους στην ψυχοθεραπεία όσο και σε επαγγελματίες του χώρου, αλλά και σε φοιτητές και υποψηφίους ενδιαφερομένους, να λάβουν μια περιληπτική μεν αλλά σαφή εικόνα των εκπαιδευτικών κέντρων που απαρτίζουν την ΕΕΨΕ, με συγκριτικά στοιχεία και σχετική βιβλιογραφία των διαφορετικών προσεγγίσεων.

Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος.

21χ14 εκ., 309 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.891 4 (Ψυχοθεραπεία)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία - Ελένη Χαραλάμπους
ISBN: 978-960-7582-62-1
ISBN (10ψήφιο): 960-7582-62-4
Βάρος: 0.468 κιλά
Εκδότης: Ασημάκης Π.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ανδρουτσοπούλου, Αθηνά
Η Αθηνά Ανδρουτσοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στην ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Είναι μια από τους τρεις ιδρυτές και επιστημονικούς υπεύθυνους του "Λόγω Ψυχής" - Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, το οποίο εκπαιδεύει και εποπτεύει επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχουν ανακοινωθεί σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

MMedSci, CAC, CFT, OGP, ECP, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Θεραπευτής Οικογένειας, Σύμβουλος Τοξικοεξαρτήσεων, Εκπαιδευτής και Επόπτης, Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, Ιδιωτική Πρακτική.

Κατάκη, Χάρις
Η Χάρις Κατάκη γεννήθηκε στην Καβάλα, σπούδασε Ψυχολογία στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1975. Το 1983 ίδρυσε το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, το οποίο διευθύνει έκτοτε. Ασχολείται με την Κλινική Ψυχολογία, την εκπαίδευση ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας, την έρευνα και τις σχετικές εκδόσεις. Το πλούσιο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει σειρά δημοσιευμάτων σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Το 1974 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο (Οι Τρεις Ταυτότητες της Ελληνικής Οικογένειας), που έχει κάνει μέχρι τώρα επτά εκδόσεις. Η ερευνητική της εργασία αφορά κυρίως την ανάπτυξη εννοιών και αρχών που διέπουν τα ανθρώπινα συστήματα. Τα τελευταία χρόνια η έρευνά της εστιάστηκε στην πρωτοποριακή προσπάθεια της εννοιολογικής τεκμηρίωσης ενός συνθετικού μοντέλου θεραπείας. Είναι στέλεχος πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων θεραπευτών και ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας με διεθνή αναγνώριση.

Λουμπράνο - Κωτούλα, Κλορίντα
Η Κλορίντα Λουμπράνο - Κωτούλα γεννήθηκε στη Νάπολη (Ιταλία), αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νάπολης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο (Ιταλία). Δίδαξε ψυχολογία, παιδαγωγική και εργάστηκε επί χρόνια σε Ιατρικό Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο. Παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα νευροφυτοθεραπεία - χαρακτηροανάλυσης (1969-1973) και απέκτησε τον τίτλο του ψυχοθεραπευτή αναγνωρισμένο από το Ιταλικό κράτος. Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης, δούλεψε με τους Ola Raknes και Αlexander Lowen, μαθητές του Ράιχ. Από το 1973 πήρε μέρος σε αρκετά σεμινάρια και μαραθωνίους στο Ινστιτούτο Gestalt της Ρώμης και απέκτησε τον τίτλο Ψυχοθεραπευτή Gestalt. Από το 1978 ζει στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε το Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας "Βίλχελμ Ράιχ", στο οποίο ασκούνται δραστηριότητες για την πρόληψη της νεύρωσης, ομαδικής και ατομικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικού Σταθμού και γίνονται Ομιλίες, ανοιχτές στο κοινό. Το 1980 ίδρυσε το Ινστιτούτο Βίλχελμ Ράιχ (Ε.Ι.Ν.Α.: Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα) που εκπαιδεύει ψυχοθεραπευτές και Συμβούλους Ψυχικής Υγείας. Το Ε.Ι.Ν.Α. είναι μέλος του FORUM της ΕΑΒΡ (European Association for Body-Psychotherapy), της ΕΕΨΕ (Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος) και του IFOC (International Federation of Orgonomic Colleges). Η Κλορίντα Λουμπράνο - Κωτούλα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (Π.Ε.ΣΩ.Ψ.), μέλος στο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ψ.Ε., του I.F.O.C. και επίτιμο μέλος της Ε.Α.Β.Ρ. Όλα αυτά τα χρόνια αρθρογράφησε σε εφημερίδες, και σε ελληνικά και ιταλικά περιοδικά ψυχολογίας. Επίσης, διευθύνει την έκδοση μιας σειράς Τετραδίων Σωματικής Ψυχοθεραπείας στα πλαίσια του Ινστιτούτου Ε.Ι.Ν.Α., εκ των οποίων 14 τετράδια τα έχει γράψει η ίδια.

M.Sc, Ph.D. ECP, Κλινική και Σχολική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια, Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, Ιδιωτική Πρακτική, Πρόεδρος της Εκ των Ένδον - Χώρος Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας.

Ο Ιωάννης Κ. Τσέγκος είναι ψυχίατρος, ιδρυτής μ.ά. του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου, του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ινστιτούτων Ομαδικής Ανάλυσης (E.G.A.T.I.N.) κ.ά. Διευθύνει τον Εκπαιδευτικό - Ερευνητικό Τομέα των τεσσάρων Ινστιτούτων του Α.Ψ.Κ. και τη σειρά εκδόσεων "Σύγχρονη Ψυχοθεραπεία".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.