Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν... τη βίδα!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν... τη βίδα!

Γιώτα K. Αλεξάνδρου

7.86€ -10% 7.07€

Κάπου σ` έναν ταλαιπωρημένο πλανήτη, ήταν κάποτε μια άπληστη χώρα, η Φοβερινική... Ο πόλεμος ήταν η ειδικότητα της. Στην άκρη ενός δάσους της Φοβερινικής, υπήρχε ένα οπλοστάσιο... Σε μια γωνιά αυτού του οπλοστασίου βρέθηκε κάποια στιγμή μια χειροβομβίδα που ήταν μάλλον διαφορετική από τις άλλες... Αυτή, σε αντίθεση με τα αδέρφια της, δεν ένιωθε χαρά με την καταστροφή. Δε δεχόταν ότι φτιάχτηκε για να προκαλεί θλίψη`. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώτα K. Αλεξάνδρου

Γιώτα K. Αλεξάνδρου (Συγγραφέας)

Η Γιώτα Αλεξάνδρου αγαπούσε από παιδί τις ιστορίες. Γι΄ αυτό σκαρφιζόταν παραμύθια που ζωντάνευαν με αυτοσχέδιες κούκλες για τους φίλους της στη γειτονιά. Μεγαλώνοντας, αποφοίτησε πρώτη, με άριστα, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Αγγλίας, έμαθε πώς να λέει ιστορίες μέσα από το δράμα και το θέατρο. Παρακολούθησε, επίσης, σεμινάρια κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών, μουσικοκινητικής αγωγής και αφήγησης παραμυθιών. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία καθώς και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σήμερα, υπηρετεί ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της SCBWI Greece (Society of Children΄s Book Writers and Illustrators). Για το παραμύθι "Ο Αλέκος στη Χώρα των Παθημάτων" τιμήθηκε με τον Α΄ Έπαινο Παραμυθιού από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου το 2013. Για την ιστορία "Φένια, η αγαπημένη των ήχων" τιμήθηκε με Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2012. Για το παραμύθι "Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών" τιμήθηκε με Έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το 2008.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελίζα Βαβούρη

Ελίζα Βαβούρη (Εικονογράφος)

Η Ελίζα Βαβούρη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τα Τμήματα Οπτικής Επικοινωνίας & Διαφήμισης και Ζωγραφικής της Σχολής Βακαλό. Συμμετείχε στις εκθέσεις "Εκδήλωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για να τιμήσει τον Ευγένιο Τριβιζά, "Αγαπητέ Ευγένιε... 30 χρόνια πράγματα και θαύματα", Στοά του Βιβλίου, Οκτώβριος 1999, "Bratislava world illustrations 2000 in Japan-selected 65 illustrators from BIB ΄99", Απρίλης-Δεκέμβριος 2000 και "The Biennale of European Illustrators Japan 2001 (BEIJ ΄01) in commemoration of Jozef Wilkon", Ιούνιος 2001-Ιούνιος 2002. Από το 1994 συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 80 βιβλία. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ το 2005 και το 2010 ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Γερμανία.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
30
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.202 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση