Το καλοκαίρι του έρωτα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το καλοκαίρι του έρωτα

Martin Amis

17.62€ -27% 12.86€

Ο Κιθ είναι είκοσι χρονών, αδέξιος με το σώμα του και τις λειτουργίες του και ξαφνιασμένος από την ένταση των σεξουαλικών του ορμών, όταν βρίσκεται για καλοκαιρινές διακοπές σε ένα κάστρο της Νότιας Ιταλίας μαζί με δύο κορίτσια τη Λίλι και τη Σεχραζάντ και διάφορα άλλα περαστικά από τη βίλα άτομα με τα οποία περνούν ένα αξέχαστο καλοκαίρι. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του εβδομήντα, τη δεκαετία της σεξουαλικής και γυναικείας απελευθέρωσης. Ο Κιθ παρακολουθεί την κίνηση των γυναικείων σωμάτων, συγκλονισμένος από τη γυμνότητά τους, ενώ όταν πλησιάζει την πανέμορφη Σεχραζάντ, την οποία και έχει ερωτευτεί, παραλύει και νιώθει αδέξιος και άχαρος. Αντίθετα, με την όχι και τόσο εντυπωσιακή Λίλι, μοιράζεται πλήθος από τους προβληματισμούς του, συζητούν για ώρες και αναπτύσσουν μια μοναδική επικοινωνία.

Το ερώτημα, φυσικά, είναι αυτό της σεξουαλικής έλξης. Η ομορφιά και η κατάκτηση. Ένα θέμα με το οποίο ο Έιμις αναμετριέται, ενώ δεν διστάζει να παρουσιάσει τις συνέπειες αυτής της επανάστασης του σώματος που είχε και ως αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση ενός παράδοξου ναρκισσισμού. Ο Κιθ το 2009, ύστερα από τρεις γάμους, θα επαναφέρει αυτή την εποχή στη μνήμη του και θα την αξιολογήσει.

Μια μεθυστική κωμωδία για τα νιάτα, τη δεκαετία του `70 και τη σεξουαλική επανάσταση.

Μιχάλης Μακρόπουλος

Μιχάλης Μακρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.). Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες: "Η θλίψη στα μάτια του ποντικού", Οδυσσέας 1996, "Η Ιουλία είχε ένα πόδι", Οδυσσέας 1998, "Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα", Οξύ 2000, "Το τέρας και ο έρωτας", Εστία 2002, "Η μαγική εκδρομή", Εστία 2005, "Το τέλος του ταξιδιού", Εστία 2006, "Η άδεια καρέκλα", Καστανιώτης 2007, "Σπουργίτω και Γράχαμ", Γιάννης Πικραμένος, 2012, "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (κείμενα, φωτογραφίες), Fagotto, 2013, "Το δέντρο του Ιούδα", Κίχλη, 2014, καθώς και πέντε βιβλία για παιδιά. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.

Martin Amis

Martin Amis (Συγγραφέας)

Ο Μάρτιν Έιμις γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1949 στην Οξφόρδη. Γιος του συγγραφέα Κίγκσλεϊ Έιμις, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στο Σουόνσι της Ουαλίας, όπου δίδασκε ο πατέρας του. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Πρίνστον για ένα χρόνο, πριν επιστρέψει η οικογένειά του στο Κέμπριτζ. Ήταν δώδεκα ετών όταν χώρισαν οι γονείς του και βρέθηκε στην Ισπανία, ακολουθώντας τη μητέρα του και τα αδέρφια του. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Αγγλία και έπαιξε στον κινηματογράφο. Στη συνέχεια δεν του επετράπη να επιστρέψει στο σχολείο. Ολοκλήρωσε τα μαθήματά του σε ειδικά σχολεία, χωρίς να δείξει ιδιαίτερες ικανότητες. Με τη βοήθεια της μητριάς του Ελίζαμπεθ Τζέιν Χάουαρντ μπήκε στο Έξετερ Κόλλετζ της Οξφόρδης, αποφοίτησε από την Αγγλική Φιλολογία με άριστα. Εργάστηκε ως κριτικός βιβλίων στον "Observer" το 1971 και στη συνέχεια συμμετείχε ως συντάκτης στα έντυπα "Times Literary Supplement", "New Statesman" και "Observer", όπου διετέλεσε ειδικός συγγραφέας από το 1980. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Σόμερσετ Μομ (1974) για το βιβλίο του "The Rachel Papers" (1973), ενώ το μυθιστόρημά του "Το βέλος του χρόνου" (1991) ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Booker. Έχει δημοσιεύσει ακόμη τα μυθιστορήματα "Dead Babies" (1975), "Success" (1978), "Other People: A Mystery Story" (1981), "Money: A Suicide Note" (1984), "London Fields" (1989), τη συλλογή διηγημάτων "Einstein΄s Monsters (1987), και τα δοκίμια "Invasion of the Space Invaders: An Addicts΄ Guide" (1982), "The Moronic Inferno and Other Visits to America" (1986) και "Visiting Mrs Nabokov" (1993).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
478
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.72 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση