Αλαργινός περίπλους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αλαργινός περίπλους

Διηγήματα

Μάρκος Δ. Συνοδινός

12.00€ -10% 10.80€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606814471

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Ίαμβος

Διηγήματα βγαλμένα από τη ζωή , που παρουσιάζουν με παραστατικό τρόπο εμπειρίες και γνώσεις από τη ζωή των ναυτικών και αναδεικνύουν κοινωνικά προβλήματα, στηλιτεύοντας την αναλγησία των ισχυρών και την κοινωνική αδικία.

Ταξίδια περιήγησης, που ξυπνούν λησμονημένες αναμνήσεις, γεμάτα παραστατικές εικόνες από τη ζωή των Ελλήνων ναυτικών, αναδύοντας τη μυρωδιά της νοσταλγίας για μια εποχή θαμμένη στη σκόνη του χρόνου.

Ο αναγνώστης, συνοδοιπόρος σ` αυτόν τον περίπλου, αντικρίζει να ξεδιπλώνονται μπροστά του σκέψεις και βιώματα, σε τόπους αλαργινούς, γευόμενος τη γλυκιά σκέψη της αναπόλησης.

Μάρκος Δ. Συνοδινός

Μάρκος Δ. Συνοδινός (Συγγραφέας)

Ο Μάρκος Συνοδινός γεννήθηκε στην Αμοργό το 1993. Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος τον προβλημάτισε αποφασιστικά και αναζήτησε τις αιτίες του. Αναγκάζεται να δουλέψει στα καράβια, να ΄ρθεί σ΄ επαφή με πολύ κόσμο και να μελετήσει τις διαφορές των ανθρώπων. Ανήσυχος πάντα αναζητούσε την αλήθεια μέσα από βιώματα, παρατηρήσεις και προβληματισμούς. Το 1986 εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή "Ο λυράρης βασιλιάς" και ακολουθούν "Άνοιξη η μεγάλη ελπίδα", ποιητικό 1987, "Ημέρα και νύχτα", πεζογράφημα 1989 και "Η ρεματιά", επίσης ποιητικό 1993. Τόσο στον ποιητικό όσο και στον πεζό λόγο δείχνει όλη του την αγωνία για την επί γης ειρήνη και μια κοινωνία πιο σωστή, πιο δίκαιη. Χειμαρρώδης στις εμπνεύσεις του, λυρικός και επικός μαζί, ακολουθεί το ύφος των μεγάλων παραδοσιακών ποιητών -που τα μηνύματά τους είναι διαχρονικά και εδραιωμένα σε στέρεες αλήθειες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
270
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.406 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση