Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψυχική υγιεινή και ψυχική διαταραχή στην κοινότητα
(Ζητήματα πρόληψης, θεραπείας και εκπαίδευσης)

Ψυχική υγιεινή και ψυχική διαταραχή στην κοινότητα
Η Ψυχιατρική στην κοινότητα και η επαγγελματική εξουθένωση αποτελούν αναμφισβήτητα αντικείμενα εξαιρετικής σημασίας για την εκπαίδευση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Οι δομές της ψυχικής υγείας στην κοινότητα, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, του ότι βρίσκονται δηλαδή μεταξύ του κοινωνικού και του ψυχικού, γίνονται αποδέκτες πληθώρας ποικίλων αιτημάτων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό φέρουν στο προσκήνιο τη συνάρθρωση της ατομικής ψυχοπαθολογίας με την κοινωνικο-πολιτισμική κρίση της εποχής μας, που ευνοεί την παθολογία των ελλειμμάτων του εαυτού: παθολογίες που ζητούν ένα ψυχικό περιέχον, αναγνώριση της ψυχικής οδύνης και "δημιουργία" ψυχικού μηχανισμού.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου επιχειρεί να φωτίσει όψεις αυτής της πραγματικότητας, ενώ το δεύτερο μέρος του βιβλίου εστιάζεται στο βίωμα των επαγγελματιών της ψυχικής υγείας... πως δηλαδή αντιλαμβάνονται την κλινική πραγματικότητα και πως η πραγματικότητα αυτή τους επηρεάζει.

Η έκδοση αυτή είναι προϊόν του εμπλουτισμού μιας πρόσφατης έκδοσης του Ελληνικού
Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών με τίτλο "Ψυχική υγιεινή και ψυχική διαταραχή στην κοινότητα: Ζητήματα πρόληψης, θεραπείας και εκπαίδευσης" και αποτελεί την καταγραφή πλούσιου κλινικού και θεωρητικού υλικού από επιστημονικές συναντήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του ΕΚΕΨΥΕ, αλλά και με συναδέλφους από άλλους φορείς.

Τα κείμενα του παρόντος βιβλίου έχουν τη ζωντάνια της αμεσότητας της κλινικής εμπειρίας, αποτυπώνουν, στο μέτρο του δυνατού, τα θεωρητικά εργαλεία και τους τρόπους ατομικής και συλλογικής εργασίας μέσα στις δομές, τον προβληματισμό ως προς τη λειτουργία των δομών σε σχέση με τα αιτήματα, τις δυσκολίες που ανακύπτουν κατά την εκτέλεση της καθημερινής δραστηριότητας με τους ασθενείς στην κοινότητα, αλλά και τον ψυχικό αντίκτυπο που αυτή έχει στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Είναι βέβαιο ότι το μικρό αυτό βιβλίο θα αποτελέσει βασικό βοήθημα για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο για τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγιεινής.


Σημείωση: Πρόλογος: Γεώργιος Ν. Χριστοδούλου.

21χ14 εκ., 208 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.891 4 (Ψυχοθεραπεία), 616.89 (Ψυχικές ασθένειες)
Άλλα πρόσωπα: Γρηγόρης Μανιαδάκης (Επιμελητής) , Ειρήνη Βλαχάκη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-452-109-8
ISBN (10ψήφιο): 960-452-109-8
Βάρος: 0.32 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ειρήνη Ιωάννοβιτς είναι ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, αναλύτρια ομάδας. Είναι συντονίστρια του τμήματος Ομαδικής Αναλυτικής Θεραπείας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

Η Χαρά Καραμανωλάκη είναι ψυχίατρος, ψυχαναλύτρια, διδάσκον μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.