Το φαρμακείο της φύσης
zoom in
  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789608069794

  • Κατηγορίες:

    Ιατρική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Φλούδας

Με το Φαρμακείο της Φύσης έχετε στα χέρια σας ένα βασικό εργαλείο της σύγχρονης φυτοθεραπείας - ένα εκτενές και πλούσια εικονογραφημένο βοήθημα για τα φαρμακευτικά φυτά και τα φυτικά φάρμακα. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου θα πληροφορηθείτε πολλά στοιχεία σχετικά με τη μακρά παράδοση της φυτοθεραπείας, ξεκινώντας από τις απαρχές της, μέχρι τις νομικές απαιτήσεις που θα πρέπει να πληροί σήμερα ένα φυτικό σκεύασμα για να κυκλοφορήσει στην αγορά και να φτάσει στο φαρμακείο του σπιτιού σας. Το κεντρικό μέρος του Φαρμακείου της Φύσης είναι το κεφάλαιο που αφορά τα ενοχλήματα. Στις 136 σελίδες του περιλαμβάνεται μια περιγραφή των πιο κοινών ενοχλημάτων και οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα θεραπεύσετε μόνοι σας. Με αλφαβητική σειρά θα βρείτε όλα τα θεραπευτικά φυτά που θα σας βοηθήσουν, καθώς και ένα βοήθημα επιλογής σε μορφή πίνακα. Στο επόμενο κεφάλαιο θα γνωρίσετε επιπλέον σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το κάθε φυτό ξεχωριστά: Με τη μορφή εκτενών πινάκων θα γνωρίσετε τα θεραπευτικά φυτά από κάθε πλευρά. Συνολικά μπορείτε να απολαύσετε ένα θησαυρό με περισσότερες από 100 περιγραφές φυτών. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Μαριάννα Σταυροπούλου (Μεταφραστής)


Ρούλα Γκόλιου

Ρούλα Γκόλιου (Επιμέλεια)

Η Ρούλα Γκόλιου, η οποία συνέγραψε τη "Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Βοτάνων", είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" (1977-80) και, από το 1980, υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση, οπότε και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ανέπτυξε κοινωνική και πολιτιστική δράση μέσα από τοπικούς συλλόγους και φορείς, είτε ως ενεργό μέλος είτε ως εκλεγμένη εκπρόσωπος. Αρθρογράφησε και αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο, αλλά και σε περιοδικά, σε θέματα κυρίως εκπαίδευσης, περιβάλλοντος και κοινωνικού χαρακτήρα. Από το 2000 ασχολήθηκε με συγγραφή, επιστημονική επιμέλεια και μεταφράσεις βιβλίων και είχε την ευκαιρία να εντρυφήσει σε θέματα ολιστικής και εναλλακτικής θεραπευτικής. Προηγούμενα βιβλία της - όλα των εκδόσεων "Μαλλιάρης Παιδεία": - 200 βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, 2007 (επανεκδόθηκε αρκετές φορές) - Τα άγρια χόρτα στο πιάτο σας, 2013 (2η εκδοση 2014) - Βότανα στον κήπο και στο μπαλκόνι μας, 2015 - Τα άγρια βότανα, 2015 - Τα εδώδιμα φυτά και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, 2015.


Jorg Grunwald

Jorg Grunwald (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Jorg Grunwald είναι ένας διεθνούς φήμης ειδικός στον τομέα της φυτοθεραπείας. Ως βιολόγος εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια στην ιατρική έρευνα στα Πανεπιστήμια του Μίνστερ, της Βοστόνης, της Βουδαπέστης και του Γκρόνιγκεν. Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια ερευνά τις επιδράσεις των φυτικών φαρμάκων και έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την επιστημονική αποδοχή φυτών, όπως π.χ. του σκόρδου και του βάλσαμου. Το 1996 ως ιατρικός-επιστημονικός διευθυντής ενός κορυφαίου παρασκευαστή φυτικών φαρμάκων, ίδρυσε, μαζί με τον Christof Janicke, τον δεύτερο συγγραφέα αυτού του βιβλίου, την Εταιρεία Έρευνας και Συμβουλευτικής Phytopharm Consulting (τμήμα της analyze & realice ag). Είναι συγγραφέας 6 βιβλίων και περισσότερων από 200 επιστημονικών δημοσιεύσεων (μεταξύ άλλων στο διεθνούς φήμης Fachbouch Physicians Desk Reference (PDR) for Herbal Medicines) και του CD-ROM "Heilpflanzen" (Θεραπευτικά φυτά)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Christof Janicke

Christof Janicke (Συγγραφέας)

O Christof Janicke γιατρός και φυτοθεραπευτής, μετά τις σπουδές του στην ιατρική εργάστηκε ως παιδοχειρουργός, πριν στραφεί στη φαρμακοβιομηχανία. Εκεί, στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, απέκτησε ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με τα φυτικά φάρμακα, τα φυσικά συστατικά και τη διατροφή. Επιπλέον αποτέλεσε μια από τις κινητήριες δυνάμεις του εκτενούς σχεδίου "Emahrung und Therapie"(Διατροφή και θεραπεία) για την επαναφορά της υγείας μέσω θρεπτικών ουσιών για τους βαριά ασθενείς. Ως διευθυντής ενός κορυφαίου παρασκευαστή φυτικών φαρμάκων, ήταν υπεύθυνος για τη συνολική γκάμα προϊόντων για τα φαρμακεία. Εδώ και 12 χρόνια εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και ίδρυσε πριν από 8 χρόνια μαζί με τον Δρ. Jorg Grunwald, τη Phytopharm Consulting (Τμήμα της analyze & realice ag) και σήμερα είναι ο ιατρικός διευθυντής της. Είναι συγγραφέας 5 βιβλίων [μεταξύ άλλων του "Handbuch Phytotherapie" "Εγχειρίδιο Φυτοθεραπείας" και ενός CD-ROM στον τομέα των φυτικών θεραπευτικών μέσων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
416
Διαστάσεις:
23x17
Βάρος:
1.409 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση