Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης Γ΄ λυκείου
(Παρουσίαση της ύλης "Θέματα νεοελληνικής ιστορίας")

Offer
Το βιβλίο αυτό αποτελεί βοήθημα του σχολικού βιβλίου "Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας" της Γ΄ τάξης Ενιαίου Λυκείου για τη θεωρητική κατεύθυνση. Ως εκ τούτου στηρίζεται απόλυτα στο σχολικό αυτό βιβλίο, τόσο ως προς την ύλη και τη δομή της, όσο και ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα θέματα της Νεοελληνικής Ιστορίας που παρουσιάζονται. Επομένως οι απόψεις και οι κρίσεις επί των γεγονότων που υπάρχουν εδώ είναι αυτές των συγγραφέων του σχολικού βιβλίου.

Οι στόχοι της προσπάθειας αυτής είναι δύο. Πρώτα-πρώτα, να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν και να κατανοήσουν την ύλη του μαθήματος της Ιστορίας για τη θεωρητική κατεύθυνση, ώστε να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα, δύσκολο ή εύκολο, στις Εξετάσεις. Δεύτερον, να εξυπηρετήσει τους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα αυτό και να τους βοηθήσει στο έργο τους.

Τα θέματα της νεοελληνικής ιστορίας που παρουσιάζονται στο σχολικό βιβλίο είναι χωρισμένα σε μέρη. Το κάθε μέρος χωρίζεται σε ενότητες και η κάθε ενότητα σε κεφάλαια, όπως στο σχολικό βιβλίο.

Στην αρχή του κάθε μέρους υπάρχει μια μικρή εισαγωγή για το θέμα που παρουσιάζεται στο μέρος αυτό. Η εισαγωγή αυτή αντιστοιχεί στην εισαγωγή που υπάρχει στο σχολικό βιβλίο. Στο τέλος κάθε μέρους, αφού έχουν ήδη παρουσιαστεί οι ενότητές του με τα επιμέρους κεφάλαιά τους, υπάρχει ένα γενικό συμπέρασμα. Υπάρχουν ακόμα χρονολογικός πίνακας των κυριοτέρων γεγονότων του μέρους αυτού, κριτήρια αξιολόγησης και, βέβαια, βιβλιογραφία.

24χ17 εκ., 621 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 909.007 (Ιστορία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-333-636-5
ISBN (10ψήφιο): 960-333-636-Χ
Βάρος: 1.107 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
27.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αμαλία Χαίρη - Τριπαμπούκη είναι φιλόλογος, συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.