Παίζουμε θέατρο;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παίζουμε θέατρο;

Ναι!!! (Αλλά πώς;): Ένας πρακτικός οδηγός για θεατρικές παραστάσεις με μικρά παιδιά στο σχολείο (και με ιδέες για μεγαλύτερα)

Μαρία Χριστοδούλου

14.63€ -22% 11.41€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603336488

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Γρηγόρη

... Ήθελα ν΄ ανεβάσω μια παράσταση με τα μικρά, αλλά... δεν το βλέπω. Μπελάς! Είμαι και άσχετος/η με το θέατρο... Και δεν έχω και βοήθεια, ένα μπούσουλα, τίποτα. Άσ΄ το καλύτερα. Τι βιβλίο είναι αυτό; Πρακτικός οδηγός, λέει. Καλά, μας τά ΄παν κι άλλοι... Για να δω... Ευτυχώς, ξεμπερδεύει γρήγορα με τα θεωρητικά. Τα παρακάτω να δούμε. Εκεί σε θέλω! Για δες! Ξεκινάει με μένα και με τις αναστολές μου. Και μετά, πώς να φτιάξω ή να επιλέξω έργο, πώς να το προσαρμόσω και να κάνω τη διανομή. Μ΄ αρέσει, είναι ευκολονόητο, και χιουμοριστικό... Ωραία, βήμα-βήμα και η πρόβα: η εκμάθηση, το στήσιμο των σκηνών, αλλά και η μουσική, τα τραγούδια, τα σκηνικά και τα κοστούμια, οι βοηθοί και οι αρμοδιότητές τους, μέχρι τα μικρόφωνα και ο φωτισμός. Και πρόγραμμα, αφίσα, πρόσκληση, πρακτικές λύσεις και τεχνάσματα. Και το κυριότερο: όλα από την παιδαγωγική, όχι την καλλιτεχνική σκοπιά! Σαν να μην είναι και τόσο δύσκολο, τελικά. Λέω να την ανεβάσω την παράσταση που ήθελα. Βρήκα το μπούσουλα που μου έλειπε. Πάμε παιδιά! Εμπρός για το τρίτο κουδούνι!
Μαρία Χριστοδούλου

Μαρία Χριστοδούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα, δουλεύει από το 1992 σε δημόσια νηπιαγωγεία. Σπούδασε ακομα δασκάλα, ηθοποιός και θεατρολόγος και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθήνας. Δούλεψε ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη πριν διοριστεί και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και προγράμματα επιμόρφωσης σχετικά με παιδαγωγική, θέατρο και ψυχολογία. Έχει μεταφράσει κείμενα θεατρολογικού περιεχομένου και έχει γράψει θεατρικά κείμενα για μεγάλους και παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λυδία Στιβακτή (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
119
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.259 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση