Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαθησιακές δυσκολίες
(Γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία: Έννοια, διάγνωση, αιτιολογία, πρόγνωση, αντιμετώπιση)

Offer
Σε αυτό το βιβλίο πραγματευόμαστε τις γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες μέσα από τον προσδιορισμό της έννοιάς τους, τη διάγνωση, την αιτιολογία, την πρόγνωση και την τελική αντιμετώπισή τους με την εφαρμογή παιδαγωγικών προγραμμάτων στο σχολείο.

Λέγοντας "Μαθησιακές δυσκολίες", εννοούμε τις ειδικές εκείνες διαταραχές που παρουσιάζουν τα παιδιά σε μία ή περισσότερες από τις βασικές ψυχολογικές λειτουργίες, και που είναι απαραίτητες για την κατανόηση και τη χρήση του γραπτού ή προφορικού λόγου.

Τα παιδιά και οι ενήλικοι με μαθησιακές διαταραχές, συχνά, δεν έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν μόνο τις δυσκολίες τους στη γραφή, την ανάγνωση ή τα μαθηματικά, αλλά και την αμφισβήτηση του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος ως προς την ύπαρξη αυτών των δυσκολιών και ως προς την ιδιαίτερη προσοχή με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δημιουργούνται έτσι προβλήματα κυρίως ψυχολογικά με συνοδευτικές συναισθηματικές διαταραχές, προβλήματα αποδοχής, προσαρμογής και επικοινωνίας που σε ακραίες περιπτώσεις καταλήγουν σε επιθετικότητα και απόσυρση στην προσπάθειά τους να επισύρουν την προσοχή των άλλων. Τα παιδιά αυτά αν δεν υποστηριχθούν σωστά και δεν αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τους αυτές, μπορεί να παρουσιάζουν στην εφηβεία ή και αργότερα σειρά προβλημάτων σαν επιπλοκές της μακροχρόνιας αποτυχίας και της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Οι συνέπειες αυτές μπορεί να επεκτείνονται αργότερα στην ενήλικη ζωή - επαγγελματικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Οι στρατηγικές μάθησης που μπορούν να διδαχθούν οι μαθητές με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες αφορούν στον τρόπο που ένα άτομο προσεγγίζει αποτελεσματικά ένα γνωστικό έργο και στην αξιολόγηση που το ίδιο κάνει για τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους. Βοηθούν το μαθητή να οργανώσει τη σκέψη του, να επεξεργαστεί τις πληροφορίες και να τις κατανοήσει μέσα από μια διαδικασία ελέγχου που τον οδηγούν στη μεταγνώση, δηλαδή, στην επίγνωση να χρησιμοποιεί σωστά τις γνώσεις του για την επιτυχή επίλυση ενός γνωστικού έργου.

24χ17 εκ., 368 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή), 370.152 3 (Μάθηση - Ψυχολογία), 371.914 4 (Δυσλεξία)
ISBN: 978-960-333-643-3
ISBN (10ψήφιο): 960-333-643-2
Βάρος: 0.632 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Τρίγκα - Μερτίκα κατάγεται από το Πολυδένδρι του Ν. Ημαθίας και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στη Βέροια. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) και της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.) και έκανε μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών στις Επιστήμες της Ειδικής Αγωγής. Κατέχει το μεταπτυχιακό δίπλωμα του προγράμματος "Σχολική ψυχολογία" του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει υπηρετήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία για αρκετά χρόνια και αργότερα ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε προγράμματα ένταξης παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες στα γενικά σχολεία. Σήμερα υπηρετεί σε διάγνωσης - αξιολόγησης - υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ) του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια εξειδίκευσης σχετικά με τις δυσκολίες μάθησης και επικοινωνίας καθώς επίσης και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια και έχει κάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις για παιδαγωγικά και ψυχολογικά θέματα. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στα προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.