Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, κοινωνικές αναπαραστάσεις
(Τι λένε οι δάσκαλοι για τους γονείς;)
Συγγραφέας:   Λέλα Γώγου


Κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, κοινωνικές αναπαραστάσεις
Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς εξαρτώνται από τις αμοιβαίες αναπαραστάσεις τους. Σύμφωνα με τη θεωρία της κοινωνικής αλληλεπίδρασης έχει μεγάλη σημασία να μελετήσουμε τη διαδικασία αλληλεπίδρασης, μέσα από την οποία οι κοινωνικοί δρώντες αποδίδουν σημασία στις πράξεις τους και οικοδομούν κατ΄ αυτό τον τρόπο την κοινωνική πραγματικότητα. Η προοπτική της κοινωνικής αλληλεπίδρασης αποδίδει μεγάλη σπουδαιότητα στον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνικοί δρώντες αναπαριστούν την πραγματικότητα κα οικοδομούν ανάλογες στρατηγικές. Δεν έχουμε την πρόθεση να αρνηθούμε τη σπουδαιότητα μιας μακρο-κοινωνιολογικής προσέγγισης, αλλά φαίνεται πως η θεωρία της κοινωνικής αλληλεπίδρασης είναι η πλέον κατάλληλη να αναλύσει την πολύπλοκη δυναμική των σχέσεων ανάμεσα στους κοινωνικούς δρώντες, που στην περίπτωσή μας δεν είναι άλλοι από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

21χ14 εκ., 212 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία)
ISBN: 978-960-7043-33-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7043-33-2
Βάρος: 0.326 κιλά
Εκδότης: Πορεία
Έτος Κυκλοφορίας: 1994
Γράψε τη δική σου κριτική
10.40
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Λέλα Γώγου είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος των Επιστημών Εκπαίδευσης (Licence και Maitrise en Sciences de l΄ Education) του Πανεπιστημίου Rene Descartes - Paris V / Sorbonne με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία της Κουλτούρας στο Πανεπιστήμιο Paris I-Pantehon/Sorbonne (D.E.A. en Philosophie de la Culture στο U.E.R. de Philosophie) και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ των Επιστημών της Εκπαίδευσης με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Rene Descartes - Paris V / Sorbonne. Διετέλεσε ερευνήτρια στο Centre de Recherche de l΄ Education Specialisee et de l΄ Adaptation Scolaire (C.R.E.S.A.S.) του Institut National des Recherches Pedagogiques (I.N.R.P.) του Παρισιού από το 1981 έως και το 1984. Σήμερα είναι Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.