Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η κατανόηση των κοινωνικών φαινομένων και οι προοπτικές της κοινωνικής έρευνας
Συγγραφέας:   Λέλα Γώγου


Offer
Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί εκπροσώπησης (πολιτικές ψήφοι, συνδικαλιστική δυνατότητα, μαζικές συγκεντρώσεις) δεν επαρκούν για να βγάλουν από τη σιωπή τις κυριαρχούμενες κοινωνικές ομάδες. Οι μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, που έχουν απορριφθεί από τις τοπικές κοινότητες, που έχουν λησμονηθεί και έχουν περιφρονηθεί, οφείλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να καταστούν δρώντα πρόσωπα της αλλαγής και να αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας απελευθέρωσής τους, ενώ είναι απαραίτητο να μελετηθούν οι συνθήκες που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός συλλογικού δρώντος προσώπου με επιρροή.

Η προσοχή των ερευνητών εστιάζεται στην κοινωνιολογική παρέμβαση και την έρευνα-δράση, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του κοινωνικού κόσμου που μας περιβάλλει, καθώς και τη βελτίωση των πρακτικών. Πρόκειται για προσεγγίσεις, οι οποίες μέσα από τα θεωρητικά τους θεμέλια και τους ιδεολογικούς τους προσανατολισμούς, απομακρύνονται από έναν περισσότερο παραδοσιακό τρόπο σκέψης και διεξαγωγής της έρευνας, αναδεικνύοντας τη συμμετοχή των διαφόρων εμπλεκομένων δρώντων προσώπων στις διαδικασίες της έρευνας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κατανόηση και την απελευθέρωση του υποκειμένου, στην οικοδόμηση του δρώντος προσώπου, στην παραγωγή μιας αλλαγής, στη συνοικοδόμηση των γνώσεων μεταξύ δρώντων προσώπων και ερευνητών, στοχεύοντας έτσι στη βελτίωση των προβληματικών καταστάσεων, με απώτερο σκοπό τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

24χ17 εκ., 455 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 001.42 (Έρευνα - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-333-641-9
ISBN (10ψήφιο): 960-333-641-6
Βάρος: 0.78 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
25.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.43
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Λέλα Γώγου είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος των Επιστημών Εκπαίδευσης (Licence και Maitrise en Sciences de l΄ Education) του Πανεπιστημίου Rene Descartes - Paris V / Sorbonne με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία της Κουλτούρας στο Πανεπιστήμιο Paris I-Pantehon/Sorbonne (D.E.A. en Philosophie de la Culture στο U.E.R. de Philosophie) και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ των Επιστημών της Εκπαίδευσης με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Rene Descartes - Paris V / Sorbonne. Διετέλεσε ερευνήτρια στο Centre de Recherche de l΄ Education Specialisee et de l΄ Adaptation Scolaire (C.R.E.S.A.S.) του Institut National des Recherches Pedagogiques (I.N.R.P.) του Παρισιού από το 1981 έως και το 1984. Σήμερα είναι Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.