Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δημοσιονομικά ζητήματα
(Σε σχέση με δοσοληψίες -εισφορές- διαχείριση και έλεγχο των κοινοτικών πόρων)

Offer
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεπάγεται όπως και για κάθε κράτος-μέλος δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τη χώρα μας. Μια πολύ σημαντική ωφέλεια που αποκομίζει η Ελλάδα από την συμμετοχή της στην Ε.Ε. είναι η παροχή σημαντικών χρηματικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη με σκοπό την σύγκλιση με τις αναπτυγμένες χώρες της Ε.Ε.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα όπως κάθε κράτος-μέλος σύμφωνα με τους κανόνες του κοινοτικού προϋπολογισμού είναι υποχρεωμένη να παρέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ποσοστό επί του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Όμως, οι δύο τελευταίες διευρύνσεις της Ε.Ε. περιορίζουν τις δυνατότητες της χώρας μας για οικονομικές και χρηματικές παροχές εκ μέρους της Κοινότητας διότι η πρακτική της Κοινότητας σκοπό έχει να ευνοούνται περισσότερο τα νεοεισερχόμενα και οικονομικά ασθενέστερα κράτη-μέλη. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώκουμε να μελετήσουμε τα δημοσιονομικά ζητήματα και τις χρηματικές δοσοληψίες μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

21χ14 εκ., 212 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327.495 04 (Ελλάς - Σχέσεις - Ευρωπαϊκή Ένωση), 382.026 (Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία), 336.3 (Δημοσιονομική πολιτική)
ISBN: 978-960-333-660-0
ISBN (10ψήφιο): 960-333-660-2
Βάρος: 0.329 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
15.14
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.66
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.