Διατροφική νοημοσύνη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διατροφική νοημοσύνη

Η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία

Ευάγγελος Ζουμπανέας

Ένας οδηγός για την καταπολέμηση της πολυφαγίας, με οδηγίες και προτάσεις για την αποφυγή των βουλιμικών επεισοδίων. Για να παραμείνει κανείς πιστός στο διατροφικό του πρόγραμμα. Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλες τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Μια σοβαρή μελέτη που απευθύνεται τόσο σε θεραπευόμενους όσο και σε θεραπευτές των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας.

Ευάγγελος Ζουμπανέας

Ευάγγελος Ζουμπανέας (Συγγραφέας)

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED.
Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της Μονάδας.
Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (www.insr.gr) και αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. Είναι μέλος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ (www.keadd.gr), το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED (www.eating-disorders.org.uk) σε ό,τι αφορά τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις Master Practitioner on Eating Disorders αποκλειστικά για επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την αντιμετώπιση περιστατικών με διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής. Έρευνες και μελέτες του με θέμα την παχυσαρκία και τη διατροφή έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια διατροφής.
Με τον συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ίδρυσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή – Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή – Health & Wellness και υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-food for thought.
Επίσης με τον Μανώλη Μανωλαράκη είναι οι συγγραφείς του οδηγού καθημερινής διατροφής υπό τον γενικό τίτλο Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα μαμά; που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο από όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο.
Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το δεύτερο προσωπικό του βιβλίο Η Διατροφική Νοημοσύνη, Η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία (Ελληνικά Γράμματα, Μεταίχμιο – 3η και 4η έκδοση), το οποίο πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό.
Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το τρίτο προσωπικό του βιβλίο Σεφ… στο παρά πέντε, Διατροφή, ιδέες και συνταγές για πολυάσχολους (Ελληνικά Γράμματα, Μεταίχμιο – 2η και 3η έκδοση).
Τον Δεκέμβρη του 2011 εκδόθηκε το τέταρτο βιβλίο του σε συνεργασία με την Ταϊλανδέζα chef Amporn Muangphrom με τον τίτλο Tai Chef Express από τις εκδόσεις Μοτίβο. Πρόκειται για έναν οδηγό ελαφριάς μαγειρικής βασισμένο σε ταϊλανδέζικες συνταγές που υλοποιούνται όμως με ελληνικά τρόφιμα.
Από το 1999 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στη Νέα Ιωνία.
 


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
226
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.494 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση