Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τουριστικό δίκαιο

Τουριστικό δίκαιο
Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος εξετάζεται κυρίως η νομοθεσία που αφορά στις τουριστικές εγκαταστάσεις κάθε μορφής. Tα τυπικά ξενοδοχεία, τα ξενοδοχεία τύπου μοτέλ, τα ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων δωματίων, τις μικτές επιχειρήσεις αυτές, δηλαδή που αποτελούν συνδυασμό ξενοδοχείων κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων και τις οργανωμένες κατασκηνώσεις (camping). Κατά κύριο λόγο ασχολείται με τα διάφορα στάδια, διαδικασίες και προϋποθέσεις που προβλέπονται προκειμένου να αποκτήσει κάποιος άδεια για την ανέγερση και λειτουργία τους.
Οι επόμενοι τίτλοι του πρώτου μέρους είναι αφιερωμένοι σε άλλες μορφές ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για τα αυτοεξυπηρετούμενα (self catering) καταλύματα, δηλαδή επιπλωμένες επαύλεις και κατοικίες, τα επιπλωμένα δωμάτια και τις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, για την εξυπηρέτηση εναλλακτικών ή ειδικών μορφών τουρισμού. Ασχολείται ειδικότερα με τον επαγγελματικό τουρισμό, το θαλάσσιο τουρισμό, τον αγροτοτουρισμό, τον τουρισμό υγείας και τον αθλητικό τουρισμό. Επίσης, με δύο ειδικές μορφές κέντρων παραθερισμού, δηλαδή των αλλοδαπών και των γυμνιστών.
Στο δεύτερο μέρος μελετώνται άλλα είδη τουριστικών επιχειρήσεων. Κατʼ αρχάς εξετάζεται ποιες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν το χαρακτηρισμό «τουριστικές». Στη συνέχεια ασχολείται με τα κυριότερα σημεία της νομοθεσίας μας που αφορούν τα τουριστικά κέντρα και καταστήματα, τα τουριστικά και ναυλομεσιτικά γραφεία και τις τουριστικές μεταφορές (από ξηρά, αέρα και θάλασσα).
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος εξετάζονται θέματα που έχουν είτε άμεση είτε έμμεση σχέση με την τουριστική δραστηριότητα. Μελετώνται βασικές ιδιαιτερότητες όσον αφορά τους όρους και συνθήκες εργασίας ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων στον τουρισμό.

717 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-2195-4
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2195-Χ
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
80.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

76.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αντωνία Ευθυμιάτου - Πουλάκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο της οποίας ολοκλήρωσε τις βασικές νομιμές σπουδές της. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων στο οποίο εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή της. Κατόπιν αυτών έλαβε αφενός μεταπτυχιακό τίτλο και αφετέρου τον τίτλο του διδάκτορος του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος της Διεθνούς Σχολής Συγκριτικού Δικαίου του Στρασβούργου, της Ακαδημίας Διεθνούς δικαίου της Χάγης, του Ινστιτούτου Συγκριτικού Δικαίου των Παρισίων και του Κέντρου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων των Παρισίων. Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.