Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Καρδιολογικά προβλήματα στην κλινική πράξη
Συγγραφέας:   Στέφανος Φούσας


Καρδιολογικά προβλήματα στην κλινική πράξη
Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σειρά εντυπωσιακών εξελίξεων στην καρδιολογία, που επέφεραν σημαντικές αλλαγές στην αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών προβλημάτων. Η Καρδιολογία στην Ελλάδα κατέχει υψηλό επίπεδο και η επιστημονική κατάρτιση των Ελλήνων καρδιολόγων είναι τέτοια που τους επιτρέπει να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα επείγοντα καρδιολογικά προβλήματα των ασθενών τους. Αυτό βέβαια τους καθιστά υπόχρεους να είναι πάντα ενημερωμένοι και να δρουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότα ώστε να θεραπεύουν αποτελεσματικά τις οξείες παθήσεις.

Η διερεύνηση των ασθενών με προκάρδιο άλγος, η καρδιοαναπνευστική-καρδιοεγκεφαλική αναζωογόνηση, τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα με τις επιπλοκές και την αντιμετώπισή τους, η επείγουσα βηματοδότηση, η αντιμετώπιση και θεραπεία της οξείας καρδιακής ανεπάρκειας και οι τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων έχουν αλματώδη και συνεχή εξέλιξη.

Ένα ενδελεχές ιστορικό, η άριστη αντικειμενική εξέταση, ο παρακλινικός και εργαστηριακός έλεγχος καθώς και η αναίμακτη εκτίμηση των ασθενών αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της διάγνωσης και της σωστής αντιμετώπισης. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη βοήθεια των υπερήχων, στο τμήμα επειγόντων, στη σωστή προσέγγιση των ασθενών και ιδιαίτερα σε αυτούς που παρουσιάζουν επιπλοκές.

Επίσης, αναφορά γίνεται στην επείγουσα παιδοκαρδιολογία, στη διαχείριση των καρδιαγγειακών ανωμαλιών σε ασθενείς με οξείες πνευμονικές νόσους, στην υποστήριξη του κυκλοφορικού συστήματος σε διάφορες οντότητες και σε οξείες καρδιολογικές νόσους στους διαβητικούς ασθενείς. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο κεφάλαιο - καρδιά και φάρμακα.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στους καρδιολόγους όσο και στους ειδικευόμενους της καρδιολογίας, της παθολογίας και της γενικής ιατρικής αλλά και στους φοιτητές που παρακολουθούν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις. Σκοπός του δεν είναι η λεπτομερειακή και θεωρητική μόρφωση του ιατρού, αλλά η πρακτική ενημέρωση στις διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις, που είναι διαθέσιμες για την αντιμετώπιση των οξέων καρδιολογικών προβλημάτων.

21χ14 εκ., 632 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.1 (Καρδιολογία)
ISBN: 978-960-99126-6-2
ISBN (10ψήφιο): 960-99126-6-4
Βάρος: 1.16 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
65.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

57.85
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.