Οικογένεια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οικογένεια

Η σύγχρονη Οδύσσεια

Robin Skynner

John Cleese

18.25€ -26% 13.51€

Το βασικό και προκλητικό μήνυμα του βιβλίου είναι ότι η οικογένεια -το φυτώριο και το καταφύγιό μας-, που προσφέρει τα εφόδια και τις κατάλληλες συνθήκες για τη βιολογική και ψυχοκοινωνική επιβίωση και ανάπτυξη των μελών της, γίνεται ένας επικίνδυνος, βασανιστικός χώρος που αντί να δίνει χαρά, προστασία, υποστήριξη, κατανόηση και ζεστασιά, προκαλεί συναισθήματα θυμού, ενοχών και, συχνά, αβάσταχτου πόνου.

Ο τίτλος της αγγλικής έκδοσης Families and How to Survive Them (Οικογένειες και πώς να επιβιώνετε μέσα σ’αυτές) συμπυκνώνει αυτή την αγωνία που κατατρέχει τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος έχει αρχίσει πια να συνειδητοποιεί ότι για να γλιτώσει από τους μύριους κινδύνους μέσα στην ταραγμένη θάλασσα των οικογενειακών σχέσεων χρειάζεται να κατανοήσει τη θέση και το ρόλο του στο πλέγμα των οικογενειακών σχέσεων, να αποδεχθεί τόσο τα δικά του συναισθήματα όσο και των άλλων, να μάθει να τα εκφράζει και να τα ελέγχει για να ξεφύγει από τις σειρήνες, τους Λαιστρυγόνες και τους κύκλωπες της σύγχρονης οδύσσειας που λέγεται οικογένεια.

Robin Skynner

Robin Skynner (Συγγραφέας)

O Robin Skynner (1922-2000), Βρετανός ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, είναι γνωστός για το πρωτοπόρο έργο του στην Ομαδική Ανάλυση και τη Θεραπεία της Οικογένειας. Εκπαιδεύτηκε στην Ομαδική Ανάλυση από τον S.H. Foulkes και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης του Λονδίνου. Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της Ομαδικοαναλυτικής ή Ανοικτών Συστημάτων προσέγγισης στη Θεραπεία Οικογένειας και ίδρυσε το Ινστιτούτο Οικογενειακής Θεραπείας του Λονδίνου, τη Βρετανική Εταιρεία για την Οικογενειακή Θεραπεία, καθώς και το Journal of Family Therapy. Το συγγραφικό του έργο (άρθρα, μελέτες, βιβλία) συνεχίζει να έχει μεγάλη εκδοτική επιτυχία· μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαίρη Σεϊτανίδη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
374
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.564 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση