Πλάθοντας ανθρώπους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πλάθοντας ανθρώπους

Virginia Satir

17.33€ -26% 12.82€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600402759

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    1970

  • Εκδότης

    Κέδρος

Πιστή στην πεποίθησή της ότι τα συγκροτημένα άτομα προέρχονται από αρμονικές και συγκροτημένες οικογένειες, η κορυφαία στο χώρο της οικογενειακής ψυχοθεραπείας Αμερικανίδα Βιρτζίνια Σατίρ εξηγεί στο βιβλίο αυτό την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή και στο χαρακτήρα που διαμορφώνει μεγαλώνοντας κάθε παιδί.

Η συγγραφέας, με σαφή και κατανοητό τρόπο, εξετάζει βασικά θέματα της διάπλασης του ατόμου, των διαπροσωπικών σχέσεων και του κύκλου της ζωής (Αυτοεκτίμηση, Μορφές Επικοινωνίας, Οργάνωση της οικογένειας, Οικογένεια και κοινωνία, κ.ά.), ενώ σκιαγραφεί τα βασικά χαρακτηριστικά της οικογένειας του μέλλοντος.

Καρπός πολύχρονης εμπειρίας και έρευνας στο χώρο της οικογενειακής θεραπείας, το "Πλάθοντας ανθρώπους", από το 1972 που πρωτοκυκλοφόρησε, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες.

Virginia Satir

Virginia Satir (Συγγραφέας)

Η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Βιρτζίνια Σατίρ (1916-1988) υπήρξε από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στο χώρο της οικογενειακής ψυχοθεραπείας. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Διεθνούς Εταιρίας Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας και ταξίδεψε σε πολλές χώρες, όπου δίδαξε και ίδρυσε παρόμοιες εταιρίες. Ήταν μία από τους πρωτεργάτες και τους σημαντικότερους εκπροσώπους τόσο της συστημικής προσέγγισης στην οικογενειακή θεραπεία όσο και του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Potential Movement). Εκτός από το "Πλάθοντας ανθρώπους", στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία της: "Τα πολλά σου πρόσωπα", "Κατανόησε τον εαυτό σου" και "Ανθρώπινη επικοινωνία".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άγγελος Νίκας (Επιμέλεια)


Λίλυ Στυλιανούδη (Μεταφραστής)

Η Μ.-Γ. Λίλυ Στυλιανούδη είναι νομικός-ανθρωπολόγος, ερευνήτρια και διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών. Σπούδασε στην Ελλάδα και τη Γαλλία, με εξειδίκευση στην ανθρωπολογία του δικαίου και την παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Εκτός των άλλων ερευνητικών ενασχολήσεών της (επιτόπιες έρευνες στην Αφρική και την Ελλάδα), από το 1984 ασχολείται ενεργά ως κλινική ανθρωπολόγος με τον χώρο της Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα. Έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, ενώ δίδαξε σε πολλές σχολές και προγράμματα σπουδών. Επίσης, έχει γράψει πολλά άρθρα και μελέτες.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
447
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.677 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση