Ο στόλος των κόσμων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο στόλος των κόσμων

200 χρόνια πριν την ανακάλυψη του Ringworld

Larry Niven

Edward M. Lerner

Είναι το έτος 2650 και έχουν περάσει 500 χρόνια από τότε που οι Πολίτες, αυτά τα παρανοϊκά πλάσματα με τα δύο κεφάλια που είναι γνωστοί ως οι Μαριονετίστες από τον "Στόλο των Κόσμων", έχουν καταλάβει το γήινο αποικιακό πλοίο "Μακρινό Πέρασμα". Οι πολίτες του Συμφώνου έχουν αναθρέψει επιτυχημένα ολόκληρες γενιές γήινων χρησιμοποιώντας το πλήρωμα του "Μακρινού Περάσματος" και τις τράπεζες εμβρύων του σκάφους, λέγοντας τους ψέματα για την καταγωγή τους. Λέγοντας ιστορίες για ένα εγκαταλειμμένο αποικιακό σκάφος που παράδερνε στο διάστημα...

Ανθίππη Φιαμού

Ανθίππη Φιαμού (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στη Χίο το 1966, αλλά περηφανεύεται για την καταγωγή της από τη Μικρά Ασία. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας και εργάστηκε για τρία χρόνια στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Χίου, ενώ από το 1994 εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία. Πέρασε από αρκετές ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας (Οινούσες, Φούρνοι Ικαρίας, Σαλαμίνα) και τώρα διαμένει στη Χίο. Είναι μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου-Βιβλιοθήκης Ο Φάρος και δημοσιεύει διηγήματα στην εφημερίδα του συλλόγου και σε άλλες τοπικές εφημερίδες της Χίου. Επίσης, είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ). Έχει δημοσιεύσει διήγημα στην Ανθολογία των εκδόσεων Ωρόρα, στο περιοδικό Απαγορευμένος Πλανήτης και στο περιοδικό του Συλλόγου Δασκάλων του Πειραιά. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία της "Λαμπρά φεγγάρια στον ποταμό της λησμονιάς", το οποίο έχει τιμηθεί με το βραβείο Ικαρομένιππος για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, καθώς και το "Κάτω από τον ήλιο της Γκροντάρ".

Larry Niven

Larry Niven (Συγγραφέας)

O Larry Niven, γεννημένος το 1938 στις Η.Π.Α., είναι κυρίως γνωστός για τις "Tales of Known Space", το "Lucifer΄s Hammer" που έγραψε μαζί με τον Jerry Pournelle και το "Ringworld", που του χάρισε τα βραβεία Hugo και Nebula. O Niven ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Edward M. Lerner (Συγγραφέας)

Ο Edward M. Lerner εργαζόταν σε εταιρίες αεροδιαστημικής και πληροφορικής για πάνω από τριάντα χρόνια, ενώ παράλληλα έγραφε επιστημονική φαντασία σαν μερική απασχόληση. Πέρασε από διάφορες εταιρίες, όπως: Bell Labs, Hughes Aircraft, Honeywell και Northrop Grumman. Το Φεβρουάριο του 2004, αφού υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το γράψιμο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
424
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.653 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση