Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γενικές αρχές δικαίου

Γενικές αρχές δικαίου
Ο στόχος του εγχειριδίου αυτού είναι πρωτίστως διδακτικός. Απευθύνεται στους σπουδαστές των σχολών Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι. της χώρας, στους φοιτητές των αντίστοιχων πανεπιστημιακών σχολών, αλλά και στον καθένα που αναζητεί ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο στο Δίκαιο.

Προσφέρεται, επίσης, να σταθεί βοήθημα για τους υποψηφίους συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για την πλήρωση θέσεων στον δημόσιο τομέα.

Η πρωτοτυπία του παρόντος εγχειριδίου έγκειται αφενός στην επιλογή της ύλης του, που συνδυάζει τη Γενική Θεωρία του Δικαίου, το Αστικό Δίκαιο και το Δημόσιο Δίκαιο, και αφετέρου στην απόπειρα να προσαρμόσει -εφαρμόσει τις γνώσεις του Δικαίου στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το εγχειρίδιο αποτελείται από τέσσερα μέρη . Στο Α΄ Μέρος ("Γενικό Μέρος"), επιχειρείται μια γενική εισαγωγή στο Δίκαιο. Στο Β΄ Μέρος ("Γενικές Αρχές και Στοιχεία Αστικού Δικαίου") περιέχονται βασικές γνώσεις Αστικού Δικαίου, ενώ στο Γ΄ Μέρος ("Γενικές Αρχές και Στοιχεία Δημοσίου Δικαίου") περιέχονται βασικές γνώσεις Δημοσίου Δικαίου. Στο Δ΄ Μέρος περιέχονται ερωτήσεις μονολεκτικής απάντησης και ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Ο συγγραφέας εμπνεύσθηκε τον τύπο και το είδος των ερωτήσεων από τις ερωτήσεις που τίθενται στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.

Οι παραπομπές σε νομοθεσία, βιβλιογραφία-αρθρογραφία και νομολογία έχουν χαρακτήρα ενδεικτικό και μόνο, και αποσκοπούν να υπομνήσουν στον αναγνώστη την ανάγκη αναζήτησης επιστημονικής τεκμηρίωσης και να τον προτρέψουν σε παραπέρα έρευνα και μελέτη. Η εξαντλητική επιστημονική τεκμηρίωση θα απομάκρυνε από τον διδακτικό στόχο του εγχειριδίου και θα κούραζε τους αναγνώστες· γι΄ αυτό, άλλωστε, γίνεται κυρίως γενικόλογη παραπομπή σε συγγράμματα, και μάλιστα σε εισαγωγικά βοηθήματα του Δικαίου, και είναι περιορισμένες σε αριθμό οι ειδικές παραπομπές σε εξειδικευμένες μελέτες και σε ξενόγλωσση βιβλιογραφία.

24χ17 εκ., 295 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 340 (Δίκαιο)
ISBN: 978-960-9495-05-9
ISBN (10ψήφιο): 960-9495-05-2
Βάρος: 0.653 κιλά
Εκδότης: Δίσιγμα
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.