Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η σύγχρονη μηχανογραφική οργάνωση επιχειρήσεων

Η σύγχρονη μηχανογραφική οργάνωση επιχειρήσεων
Το βιβλίο αυτό είναι ένα απόσταγμα γνώσεων και εμπειριών στο τομέα της μηχανογραφικής οργάνωσης των επιχειρήσεων αλλά και των Ο.Τ.Α. και άλλων δημοσίων οργανισμών.
Η δημιουργία του βιβλίου αυτού συνδυάζεται με την αλλαγή που ήδη έχει επέλθει στην αλλαγή όλων των λογισμικών στην αγορά του Software σε περιβάλλον Windows.

Το βιβλίο αναφέρεται στην μηχανογράφηση με παραδείγματα, αναλύει όλο το φάσμα των εφαρμογών που υπάρχουν για την μηχανογράφηση κάθε επιχείρησης και δίδει βασικές γνώσεις για τους Η/Υ και τα περιφερειακά αυτών, που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές αυτές αλλά και το ηλεκτρονικό εμπόριο με την ραγδαία εξάπλωση του Internet..

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε υποψήφιο μηχανογράφο είναι να γνωρίζει βασικές έννοιες όπως, τα είδη των παραστατικών (Τιμολόγιο, Δελτίο Αποστολής, Πιστωτικό Τιμολόγιο κ.α.) να γνωρίζει τις βασικές έννοιες όπως (χρέωση, πίστωση, αξιόγραφα, υπόλοιπα ειδών στην αποθήκη, ισοζύγιο πελατών κ.α.), έννοιες που λίγο πολύ όμως
θα αναπτυχθούν και στην συνέχεια. Να γνωρίζει δηλαδή τον Κ.Β.Σ. και ειδικά τις διατάξεις του, για τον λόγο αυτό σε ειδικό κεφάλαιο αναφέρουμε τις διατάξεις αυτές καθώς και τις πρόσφατες αλλαγές με τον νέο Κ.Β.Σ.

Το βιβλίο είναι ιδανικό για κάθε νέο μηχανογράφο και ιδιαίτερο μελετημένο για την διδαχή σε σπουδαστές των Α.Ε.Ι, των Τ.Ε.Ι. και των Ι.Ε.Κ. μια και συνδυάζει την θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση. Στο ιδιαίτερο τμήμα της πρακτικής άσκησης υπάρχει άσκηση με πραγματικά παραστατικά, όπως θα τα συναντήσει ο καθένας στο χώρο εργασίας (λογιστήριο), μελετημένη έτσι ώστε να τις εφαρμόσει είτε σε ένα πρόγραμμα Εμπορικής διαχείρισης, είτε σε ένα πρόγραμμα Γενικής Λογιστικής, είτε στο εσόδων-εξόδων.

24χ17 εκ., 355 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 005.3 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα), 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 657 (Λογιστική)
ISBN: 978-960-9495-07-3
ISBN (10ψήφιο): 960-9495-07-9
Βάρος: 0.771 κιλά
Εκδότης: Δίσιγμα
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αθανασίου Δημήτρης είναι Οικονομολόγος πτυχιούχος της Α.Β.Σ.Θ. και ασχολείται με την επιστήμη της Πληροφορικής από το 1983. Το 2008 απέκτησε Διδακτορικό τίτλο στην Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών στη Σόφια ολοκληρώνοντας την διατριβή του με θέμα : "Η εφαρμογή της Πληροφορικής στην Ελλάδα και η απόκτηση Ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων". Από το 1983 έχει εργασθεί με την ιδιότητα του υπεύθυνου πωλήσεων συστημάτων Η/Υ και Μηχανογραφικής οργάνωσης εταιριών, σε εταιρίες Μηχανογραφικής, Λογιστικής οργάνωσης και Ανάπτυξης Λογισμικού & υποστήριξη σε Γενική και Αναλυτική. Έχει συμβάλλει στην μηχανογράφηση εκατοντάδων επιχειρήσεων στον Νομό Σερρών και δεκάδων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Από το 1985 διδάσκει στο Τ.Ε.Ι. Σερρών μαθήματα Προγραμματισμού Η/Υ, Μηχανοργάνωσης, Γενικής Λογιστικής, Συστημάτων Πληροφοριών Διοίκησης κ.λ.π. Παράλληλα έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ., του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς επίσης και σε διάφορα Κοινοτικά προγράμματα κατάρτισης. Διετέλεσε Διευθυντής του Ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. Προμηθέας. Διευθυντής τμήματος Μηχανογραφικής υποστήριξης εφαρμογής του Διπλογραφικού συστήματος σε ΟΤΑ & Δημόσιο Λογιστικό. Υπεύθυνος εγκατάστασης & αραμετροποίησης εφαρμογών E.R.P για επιχειρήσεις & βιομηχανίες. Προϊστάμενος Τμήματος Μηχανογράφησης & Λογιστηρίου στην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών. Η πολυετής εμπειρία του τόσο στην οργάνωση και Μηχανογράφηση των επιχειρήσεων, όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τον ώθησε να γράψει αυτό το βιβλίο, το τέταρτο τα τελευταία έτη, με αφορμή τις αλλαγές στις εφαρμογές Λογισμικού για την ενημέρωση των νέων & παλαιών μηχανογράφων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.