Κίτρινο και μαύρο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κίτρινο και μαύρο

Ζωγραφική και κείμενα για την Α.Ε.Κ.

Συλλογικό έργο

Ηλίας Μαγκλίνης

Οδυσσέας Ιωάννου

13.72€

Το βιβλίο αυτό τυπώθηκε με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Οικονομίδη τον Δεκέμβριο του 2010.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Μαγκλίνης

Ηλίας Μαγκλίνης (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Μαγκλίνης γεννήθηκε το 1970 στην Κινσάσα του Κονγκό. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και πολιτικές επιστήμες στην Αγγλία και τη Σκοτία. Από το 1994 έως το 2003 εργάστηκε ως συντάκτης στο περιοδικό "Διαβάζω". Σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα "Καθημερινή". Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση. Το πρώτο του βιβλίο, "Σώμα με σώμα" (2005), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πόλις". Έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε περιοδικά και ανθολογίες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Οδυσσέας Ιωάννου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Κακίσης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θοδωρής Α. Γκόνης

Θοδωρής Α. Γκόνης (Συγγραφέας)

Ο Θοδωρής Γκόνης γεννηθηκε στην Γκάτζια Ναυπλίας. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη. Σπούδασε οικονομικά. Εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γράφει λόγια για τραγούδια. Έχει εκδώσει τα βιβλία "Ένα τραγούδι για τον Νίκο Γκάτσο", "Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου" κ.ά. Από τον Ιανουάριο του 2000 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Ελληνιάδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Κυπαρίσσης

Πάνος Κυπαρίσσης (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Κυπαρίσσης γεννήθηκε στην Οξυά Ιωαννίνων το 1945. Σπούδασε μαθηματικά και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ενώ δίδαξε για μια περίπου δεκαετία φιλολογία και μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση. Δίδαξε επίσης στη δραματική Σχολή Βεάκη, στη σχολή "Νέο Ελληνικό Θέατρο - Γ. Αρμένη", αλλά και στη Δραματική Σχολή ΄Δήλος΄ της Δ. Χατούπη. Έχει συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, σκηνοθετώντας περισσότερα από 15 ντοκυμαντέρ και με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, σκηνοθετώντας την ταινία "Ο Βυζαντινός Καβάφης". Τα ντοκυμαντέρ του "Τζουμέρκα" και "Κατεβαίνοντας στις Ακτές", καθώς και η μικρού μήκους ταινία του "Έωθεν" έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Γράφει ποίηση, δοκίμιο και μεταφράζει, ενώ έργα του έχουν αποδοθεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά και Τσεχικά. Το 2014 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης για το βιβλίο ΄΄Τα τιμαλφή΄΄ και το πρώτο βραβείο του διεθνούς φεστιβάλ Ιεράπετρας για την ταινία ΄΄Γιάννενα του στοχασμού και των θρύλων΄΄. Ασχολείται με τη γλυπτική και τη ζωγραφική και έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Κουβαράς

Γιάννης Κουβαράς (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Κουβαράς γεννήθηκε στο Άστρος Κυνουρίας το 1950. Είναι διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: "Οδός Ανθρώπου" (1983), "Δωρητής σώματος" (1988) και "Μέσα Θάλασσα" (1999). Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά (Διαβάζω, η λέξη, Εντευκτήριο, Νέα Παιδεία, Επιστημονική Σκέψη, Μανδραγόρας κ.ά.), καθώς και κριτικές βιβλίων σε εφημερίδες (Η Καθημερινή, Αυγή, Ελευθεροτυπία κ.ά.) και σε περιοδικά. Πολλές από τις κριτικές του έχουν εκδοθεί σε δύο τόμους με τίτλο "Επί πτερύγων βιβλίων" (1995). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 δίδαξε Δραματική Ποίηση στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ επί σειρά ετών δίδασκε Λογοτεχνία σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών (ΠΕΚ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Γεωργαντζόγλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγάπη Καρακατσάνη (Συγγραφέας)

Η Αγάπη Καρακατσάνη γεννήθηκε το 1938. Τελείωσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο με φιλόλογο την Αντιγόνη Θρεψιάδου. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Είχε τη λαμπρή τύχη να έχει δασκάλους τον Αναστάσιο Ορλάνδο, τον Διονύσιο Ζακυθηνό, τον Νικόλαο Κοντολέοντα, τον Μανώλη Χατζηδάκη και τον Δημήτριο Πάλλα. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και μελέτες σε συλλογικά έργα και επιστημονικά περιοδικά για τη βυζαντινή-μεταβυζαντινή και τη νεότερη ελληνική ζωγραφική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάσος Γαλάτης

Τάσος Γαλάτης (Συγγραφέας)

Ο Τάσος Γαλάτης γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς το Δεκέμβριο του 1937, με καταγωγή από τη Νέα Φιγαλεία της Ολυμπίας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο περιοδικό "Πανσπουδαστική" (Απρίλιος 1962). Το πρώτο του βιβλίο "Μυθολογία του δάσους" (1962), χαρακτηρίστηκε από την κριτική "σαν μια παρουσία από τις σπανιότερες μέσα στην παραγωγή των νεοτέρων" (περ. "Διάλογος", τχ. 2, Θεσσαλονίκη 1962). Για το δεύτερο βιβλίο του "Τα παροράματα" (1968), ο Οδυσσέας Ελύτης παρατήρησε: "σπάνια το ποιητικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τόση σοβαρότητα". Το 2006 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το βιβλίο του "Ανιπτόποδες και Σφενδονήτες". Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα αγγλικά από τον George Thaniel (Γιώργο Δανιήλ). Ο Τάσος Γαλάτης υπηρέτησε ως φιλόλογος σε διάφορα σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Κοσμόπουλος

Δημήτρης Κοσμόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος γεννήθηκε στο Κοντογόνι (Παπαφλέσσα) Πυλίας στη Μεσσηνία, το 1964. Μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία. Είναι ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής. Επί σειρά ετών είναι παραγωγός λογοτεχνικών εκπομπών στο ραδιόφωνο. Έχει εκδώσει οκτώ ποιητικά βιβλία και τρία βιβλία δοκιμίων για θέματα λογοτεχνίας και κριτικής. Δοκίμια, μεταφράσεις και κριτικά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε όλα τα λογοτεχνικά περιοδικά και σε εφημερίδες. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και στα αραβικά, και έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Το 2005 του απονεμήθηκε το βραβείο Έλληνα Λυρικού ποιητή "Λάμπρος Πορφύρας" της Ακαδημίας Αθηνών και το 2013 το Διεθνές Βραβείο Κ. Π. Καβάφη για το σύνολο του ποιητικού του έργου. Το ποιητικό του βιβλίο Θέριστρον (Κέδρος, 2018) έχει λάβει το Βραβείο Ποιήσεως του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών και το Βραβείο Ποιήσεως Ζαν Μωρεάς. Zει και εργάζεται στην Αθήνα. Διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό "Νέα Ευθύνη".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Σ. Καραλής

Γιάννης Σ. Καραλής (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Καραλής γεννήθηκε το 1921 στο Σαραβάλι της Αχαΐας. Ανατράφηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Όταν ήταν τελειόφοιτος στην Πάντειο, επιστρατεύτηκε. Κατόπιν ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, τόσο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Πατρών, όσο και στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο. Εργάστηκε ως συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Πελοπόνησσος" και παράλληλα ως χρονογράφος της από το 1954 έως και το 2002. Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, τακτικό μέλος του Συνδέσμου και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στέλεχος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πατρών, ανταποκριτής της "Καθημερινής", της "Μεσηβρινής", της "Ναυτεμπορικής", του ΕΙΡ και της ΕΡΤ και συνεργάτης λογοτεχνικών κλπ περιοδικών. Ταξίδεψε στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α., στον Καναδά, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ και στην Κύπρο ως απεσταλμένος εφημερίδων και μέλος τοπικών φιλανθρωπικών, πνευματικών κλπ σωματίων. Με το φιλολογικό του έργο έχουν ασχοληθεί, πάντα επαινετικά, οι εγκυρότεροι κριτικοί της χώρας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παντελής Θαλασσινός

Παντελής Θαλασσινός (Συγγραφέας)

Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Ιουνίου του 1958 από γονείς νησιώτες. Ο πατέρας του Μιχάλης από τη Χίο κι η μάνα του Ευαγγελία από τη Σέριφο. Έζησε την παιδική του ηλικία στη Χίο, και αργότερα στο Κερατσίνι του Πειραιά. Τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν τραγουδοποιός και τραγουδιστής. Ήταν μέλος του ντουέτου «Λαθρεπιβάτες» με 4 άλμπουμ, και έχει εκδώσει και καμιά τριανταριά ακόμα (προσωπικά - συνθετικά - συμμετοχές). Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους ανθρώπους της μουσικής. Έχει κάνει συναυλίες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές πόλεις στο εξωτερικό. Είναι ΑΕΚ, και... έχει δουλέψει σαν ναυτικός, ναυτιλιακός υπάλληλος, εκτελωνιστής, σερβιτόρος, εργάτης, κιθαρίστας (και σε σκυλάδικα). Ασχολήθηκε ανεπιτυχώς με το ποδόσφαιρο, το πόλο, το ψάρεμα... και ελπίζει όχι και με το βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παύλος Κοντογιαννίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φαίδων Κωνσταντουδάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Οικονομίδης (Ζωγράφος)

Ο Νίκος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά. Σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα και στην Αγγλία. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 14 ατομικές εκθέσεις, σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία και Βέλγιο. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου (2000-2002). Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας).

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
93
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.243 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση