Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας στον 21ο αιώνα

Offer
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία επιδόθηκαν μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ σε μία προσπάθεια οικοδόμησης στενότερων δεσμών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση της σταθερότητας στην γηραιά ήπειρο. Παρά την εντυπωσιακή ανάκαμψή της στο διεθνές σύστημα, όμως, η Ρωσία συνεχίζει να πάσχει από μία κρίση ταυτότητας αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν είναι τμήμα του ευρωπαϊκού κόσμου ή απλά συνιστά μία χερσαία γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Την ταυτοτική ανασφάλεια της ρωσικής πλευράς επιτείνει η ευρωπαϊκή αμφισημία· η πολιτική βούληση για συνεργασία με τη Μόσχα δεν είναι δεδομένη αφού συχνά εξαρτάται από τους ενδοευρωπαϊκούς συσχετισμούς ισχύος. Στο βιβλίο περιγράφεται ενδελεχώς ολόκληρο το πλέγμα των σχέσεων της Ρωσίας με την ΕΕ, από την οικονομία και την ενέργεια έως τα ζητήματα ασφάλειας. Αν και τα περισσότερα κεφάλαια έχουν γραφτεί από Δυτικούς αναλυτές, η ρωσική θέση καταγράφεται λεπτομερώς ώστε ο αναγνώστης να διαμορφώσει μία αντικειμενική εικόνα για την πορεία των ευρωρωσικών σχέσεων.

24χ17 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διεθνής Πολιτική και Θέματα Ασφάλειας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327.094 (Ευρώπη - Διπλωματική ιστορία), 327 (Διεθνείς σχέσεις), 327.4 (Διεθνείς σχέσεις - Ευρώπη)
Άλλα πρόσωπα: Yoram Kaniouk , Μάνος Καραγιάννης (Επιμελητής) , Debra Johnson (Επιμελητής) , Paul Robinson (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2461-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2461-7
Βάρος: 0.53 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Marianne Afanassieva είναι απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά από το University Collge του Λονδίνου και πραγματοποιεί το διδακτορικό της, με θέμα το θεσμικό πλαίσιο της μετάβασης στη Ρωσία, στο Κέντρο Ρωσικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου του Birmingham. H Marianne Afanassieva είναι λέκτορας Οργανωτικής Ανάλυσης / Συμπεριφοράς στο Hull University Business School.

Ο Derek Averre είναι Senior Research Fellow στο Κέντρο Ρωσικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών, Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Ινστιτούτο, του Πανεπιστημίου του Birmingham.

Η Katinka Barysch είναι επικεφαλής Οικονομολόγος στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης από τον Ιούλιο του 2002. Προηγουμένως εργάστηκε ως αναλυτής και εκδότης για το Economic Intelligence Unit στο Λονδίνο και ήταν σύμβουλος στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη διατύπωση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Η υφιστάμενη ερευνά της επικεντρώνεται στην οικονομική μετάβαση στην ανατολική Ευρώπη και τη διεύρυνση της ΕΕ, καθώς και τον ευρωπαϊκό μακροοικονομικό συντονισμό της πολιτικής και την πολιτική οικονομία της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης. Διευθύνει επίσης το ερευνητικό πρόγραμμα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης για τη Ρωσία.

O Grahame Fallon είναι Senior Lecturer in International Business στο University College Northampton και είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του International Research Group. Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται γύρω από τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο εντός της ΕΕ, την Ανατολική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση, μαζί με τα ζητήματα της οικονομικής μετάβασης και τη διεθνή πολιτική οικονομία.

H Anne Haglund είναι λέκτορας Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Vaxjo (Σουηδία). Στο παρελθόν έχει κάνει δημοσιεύσεις στο πεδίο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και επί του παρόντος τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, την πρωτοβουλία της Βόρειας Διάστασης και τις σχέσεις με τους "νέους" της γείτονες.

Η Debra Johnson είναι Senior Lecturer στο Hull University Business School. Ήταν επαγγελματίας οικονομολόγος για πολλά χρόνια, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπου εργάστηκε ιδιαιτέρως σε ζητήματα ενέργειας και μεταφορών.

Ο Alan Jones είναι Principal Lecturer in International Business στο University College Northampton. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Fachhochschule Anhalt, της Γερμανίας, από το 1992 και περιστασιακά στη Σχολή Εφαρμοσμένων Οικονομικών, στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, στη Μόσχα, από το 1997.

Η Elena Klitsounova εργάζεται ως Διευθύντρια Προγράμματος στο Κέντρο Έρευνας και Προγραμμάτων για την Ολοκλήρωση (CIPR), μια ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Εστιάζει στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, τις σχέσεις Ρωσίας - Βαλτικής και την περιφερειακή οικοδόμηση στη Βόρεια Ευρώπη. Η Elena ηγείται της ομάδας του ερευνητικού έργου στο CIPR; "Επεκτείνοντας την Ευρώπη, οι υποεθνικές ελίτ της Ρωσίας και οι Προοπτικές για Συνεργασία στα Νέα Σύνορα: Η περίπτωση της Βορειοδυτικής Ρωσίας".

Ο Kevin McCann είναι ενεργειακός οικονομολόγος που ειδικεύεται στη διαχείριση έργων παροχής ενέργειας χρηματοδοτούμενων από χορηγούς, στις οικονομίες μετά τη σύγκρουση και τις μεταβατικές οικονομίες. Έχει εργαστεί σε μια ευρεία ποικιλία τέτοιων έργων, αλλά ειδικεύεται στα αναδιαρθρωτικά και κανονιστικά έργα στον ενεργειακό τομέα στις βιομηχανίες φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού και έχει εργαστεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ουζμπεκιστάν, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας και της Μογγολίας. Επί του παρόντος εργάζεται στο Κόσοβο, ως Στέλεχος Αναδιάρθρωσης στο Τμήμα Ενέργειας της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Κοσόβου.

Ο Paul Robinson είναι Καθηγητής στο Craduate School of Public & Public & International Affaires στο Πανεπιστήμιο Ottawa του Καναδά. Έχοντας σπουδάσει στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Τορόντο καθώς και στο Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών στο Μινσκ, έχει εργαστεί σε πολλά πεδία, μεταξύ άλλων ως διοικητικό στέλεχος στη Μόσχα για την ερευνητική εταιρία μέσων ενημέρωσης με έδρα το Λονδίνο, τη Russian Research. Έχει επίσης συγγράψει πολυάριθμα έργα για τη ρωσική ιστορία, για θέματα ασφάλειας και διεθνείς υποθέσεις.

H Hanna Smith είναι Research Fellow στο Alexanteri Institute (Φιλανδικό Κέντρο Ρωσικών και Ανατολικοευρωπαϊκών σπουδών), Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ρωσικών και ανατολικοευρωπαϊκών σπουδών, Πανεπιστήμιο του Birmingham, το 2001-2.

O Graham Timmins εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Stirling όπου είναι Πρόεδρος Τμήματος και Καθηγητής έδρας Jean Monnet στις Σπουδές Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.