Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαιδευτική πολιτική και Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (1946-1967)
(Σιωπές, συγκλίσεις, αποκλίσεις, συγκρούσεις)

Offer
Στην παρούσα μελέτη εξετάζεται ο ρόλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ως ομάδας πίεσης στη σύλληψη, διαμόρφωση, θεσμοθέτηση και εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους την περίοδο 1946 έως 1967. Στόχος της εργασίας είναι η συστηματική διερεύνηση του βαθμού επιρροής του εκπαιδευτικού λόγου της ΔΟΕ στη διαμόρφωση και εφαρμογή του κρατικού εκπαιδευτικού έργου. Οι πηγές της έρευνας, που προσεγγίσθηκαν με τη χρήση της ποσοτικής και της ποιοτικής ανάλυσης περιεχομένου, είναι τα τεύχη του Διδασκαλικού Βήματος και τα Πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία αντιμετωπίστηκε ως οργάνωση συμφερόντων των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του ιδιότυπου κρατικού κορπορατισμού της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου, σύμφωνα με τον οποίο οι ομάδες συμφερόντων βρίσκονταν κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους, τόσο ως προς τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών τους όσο και ως προς των έλεγχο των διεκδικήσεών τους.

24χ17 εκ., 433 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Τεκμήρια - Μελέτες Ιστορίας Νεοελληνικής Εκπαίδευσης
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Σήφης Μπουζάκης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-01-1380-8
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1380-7
Βάρος: 0.747 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
27.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.98
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Παπαδούρης είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην κατεύθυνση Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση της Εκπαίδευσης και διδάκτωρ του παραπάνω Τμήματος. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον κινείται στους χώρους της Ιστορίας της Εκπαίδευσης, της Συγκριτικής Παιδαγωγικής και της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.