Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γένεση της ερμηνευτικής
Συγγραφέας:   Wilhelm Dilthey


Η γένεση της ερμηνευτικής
Το δοκίμιο αυτό του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου του 19ου αιώνα αποτελεί την κλασική παρουσίαση της ιστορίας της ερμηνευτικής σκέψης. Συνάμα δε υπήρξε και η αφετηρία για τη ραγδαία ανάπτυξη της ερμηνευτικής και τη διαμόρφωσή της σε ένα από τα χαρακτηριστικά και σημαντικά φιλοσοφικά ρεύματα του 20ού αιώνα.

Στη μεστή εισαγωγική ενότητα του δοκιμίου, ο Ντίλταϋ χαράσσει κατ΄ αρχάς το εννοιολογικό πλαίσιο της πραγμάτευσής του και δηλώνει κατόπιν τη βαθύτερη φιλοσοφική της σημασία. Στις ακόλουθες ενότητες, παρουσιάζει συνοπτικά, αλλά και με εμβρίθεια, την ιστορία της ερμηνευτικής σκέψης από την Αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες του, αναδεικνύοντας το αποφασιστικό βήμα που συντελείται σε κάθε εποχή. Το δοκίμιο ολοκληρώνεται με την επισήμανση της θεμελιακής σημασίας της ερμηνευτικής για τη φιλοσοφία, την ιστορία, τις ιστορικές, κοινωνικές και θεωρητικές επιστήμες. Οι συμπληρώσεις από τα χειρόγραφα του φιλοσόφου, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα ελληνική έκδοση, προεκτείνουν και βαθαίνουν τις τελευταίες αυτές επισημάνσεις.

"Η γένεση της ερμηνευτικής" παρέχει στον Έλληνα αναγνώστη τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με το στοχασμό του σημαντικού αυτού φιλοσόφου του 19ου αιώνα, του οποίου, δυστυχώς, κανένα έργο δεν είχε μέχρι σήμερα μεταφρασθεί στα ελληνικά. Η εκτενής εισαγωγή και τα πολυάριθμα επεξηγηματικά σχόλια του μεταφραστή επιχειρούν να καταδείξουν τη θέση του δοκιμίου αυτού στο πλαίσιο του φιλοσοφικού προγράμματος του ίδιου του Ντίλταϋ, καθώς επίσης και τη σημασία του για την ανάπτυξη της ερμηνευτικής σκέψης στον 20ό αιώνα.

21χ14 εκ., 171 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 190 (Φιλοσοφία, Νεότερη), 121.68 (Ερμηνευτική)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Υφαντής (Μεταφραστής) , Δημήτρης Υφαντής (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-283-327-8
ISBN (10ψήφιο): 960-283-327-0
Βάρος: 0.264 κιλά
Εκδότης: Ροές
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
15.97
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.