Ηγεσία, μάνατζμεντ, ομαδικότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ηγεσία, μάνατζμεντ, ομαδικότητα

Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Νίκος Ε. Σκουλάς

Στο βιβλίο Ηγεσία, Μάνατζμεντ, Ομαδικότητα - Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας ο Νίκος Σκουλάς καταθέτει την εμπειρία μιας ζωής, τόσο ως δημόσιος λειτουργός όσο και ως ανώτερο και ανώτατο επιχειρηματικό στέλεχος.
Προσαρμόζει την κατασταλαγμένη επιστημονική πείρα του στην πρακτική των ανθρώπινων σχέσεων μέσα στη διοίκηση, αλλά και στην επίτευξη συλλογικών στόχων με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για στελέχη επιχειρήσεων και δημόσιας διοίκησης, αλλά και για σπουδαστές της ηγετικής τέχνης και του εφαρμοσμένου μάνατζμεντ.

Μάθετε:
- Πώς χτίζεται και γίνεται αποτελεσματική μια ηγετική ομάδα
- Πώς να παίρνετε σωστές, πραγματοποιήσιμες ομαδικές αποφάσεις.
- Πώς να επικοινωνείτε και να συνεργάζεστε αποτελεσματικότερα
- Πώς να υποκινείτε το προσωπικό σας για δουλειά και δημιουργία
- Πώς να θέτετε φιλόδοξους αλλά επιτεύξιμους στόχους
- Πώς να επιλέγετε τα στελέχη σας και να τα τοποθετείτε στην κατάλληλη θέση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Ε. Σκουλάς

Νίκος Ε. Σκουλάς (Συγγραφέας)

Για περισσότερα από σαράντα χρόνια ο Νίκος Σκουλάς απασχολήθηκε στον Καναδά και στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όμως με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είτε στο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας δικτύων φραντσάιζινγκ είτε ως επιχειρηματικός Σύμβουλος. Ένα μείζον μέρος της επαγγελματικής του εξέλιξης αφιερώθηκε στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, στον τουρισμό και στην εκπαίδευση ιδιοκτητών-διευθυντών και στελεχών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κατείχε διάφορες κυβερνητικές θέσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων: Υπεύθυνος της Γραμματείας Προβληματικών Επιχειρήσεων, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ (δύο θητείες), Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας και Υπουργός Τουρισμού. Υπήρξε ο πρώτος Γενικός Διευθυντής του πρώτου ιδιωτικού σταθμού τηλεόρασης MEGA Channel, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Olympic Cruises, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΛΚΕ). Σήμερα διευθύνει το "Εργαστήρι Ηγετικών Στελεχών", το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1985, με σκοπό την οργάνωση και διεξαγωγή πρότυπων προγραμμάτων εκπαίδευσης μάνατζμεντ για στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων. Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της "NSA - (Νίκος Σκουλάς & Συνεργάτες) Α.Ε.", μιας εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα, εγχειρίδια και βιβλία στους τομείς Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού και Διακίνησης Τροφίμων. Το πιο πρόσφατο είναι η Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων το οποίο συνέγραψε με την Κυριακή Οικονομάκη (1998, ε΄ έκδ. 2002).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
252
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση