Γνωριμία με τα λαϊκά κρουστά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γνωριμία με τα λαϊκά κρουστά

Δημήτρης Σαρρής

10.00€ -10% 9.00€
Ο ρυθμός είναι συνώνυμος της ζωής και η "κρούση" η πεμπτουσία του ήχου και της μουσικής. Έχοντας καταλάβει την αξία της ρυθμικότητας και των κρουστών, τα εντάσσουμε καθημερινά στη δημιουργία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση. Παράλληλα, οι σύγχρονες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε άλλους πολιτισμούς, όργανα και μουσικές. Στο βιβλίο γίνεται παρουσίαση και συζήτηση καίριων θεμάτων για γνωστά και λιγότερο γνωστά μας κρουστά, ώστε να εισαχθούμε στον κόσμο τους. Η "κουλτούρα των κρουστών" ξεκινάει από την επαφή με τα κρουστά όργανα, και προεκτείνεται στην αντίληψή μας για τον ήχο, τη μουσική, τα όργανα, αλλά και κάθε σύνδεση του φυσικού και πολιτισμικού μας περιβάλλοντος με αυτά. Μια λειτουργική, αλλά και κριτική ανάπτυξη σχετικών θεματικών περιλαμβάνεται εδώ.
Δημήτρης Σαρρής

Δημήτρης Σαρρής (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Σαρρής είναι Εκπαιδευτικός (ΠΕ89, ΠΕ80) και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Βιωματικής Εκπαίδευσης (http://edulab.sch.gr) Διεύθυνσης Π.Ε. Μεσσηνίας και του "Μουσείου Γραμματισμού" (http://literacy.sch.gr). Έχει διδακτικό έργο στην Πρωτοβάθμια (Ειδική και Γενική Αγωγή) και τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Ε.Κ.Π.Α., Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, ΤΕΙ Ηπείρου) και ερευνητικό έργο προσανατολισμένο στον Ήχο, την Εκπαίδευση και την Τεχνολογία με έμφαση στη Βιωματική Εκπαίδευση. Το έργο του αποτυπώνεται σε πολλές σχετικές δημοσιεύσεις και εκδόσεις (βιβλία, επιστημονικά άρθρα, άρθρα στον περιοδικό Τύπο, κ. α.) τα οποία ως επί των πλείστων βρίσκει ο αναγνώστης ελεύθερα στο διαδίκτυο καθώς και σε πολλές δημιουργικές εθελοντικές επιστημονικές δραστηριότητες (μέλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών, οργανωτικών συνεδριακών επιτροπών, επιστημονικών επιτροπών, επιμορφωτικών επιτροπών και επιστημονικών διαδικτυακών πρότζεκτ κ.α.). Είναι υπεύθυνος συντονισμού στη συντονιστική επιτροπή στο Εθνικό Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης "Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός" (http://sound.sch.gr). Η ερευνητική και διδακτική του πορεία στην Εκπαίδευση για τη Μουσική και τον Ήχο συμπυκνώνεται στο έργο "Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Ήχου - Soundlab" (http://domatio.gr) και την "Ομάδα Μεταήχων" (http://metasound.gr).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.151 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Στη σελίδα των εκδόσεων υπάρχει προεπισκόπιση…

★ ★ ★ ★ ★

Στη σελίδα των εκδόσεων υπάρχει προεπισκόπιση τριών σελίδων με τα περιεχόμενα αν θέλετε να δείτε τι περιέχει... http://www.fagottobooks.gr/details.php?isbn=978-960-6685-32-3

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 09/01/2011)