Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γνωριμία με τα λαϊκά κρουστά

Γνωριμία με τα λαϊκά κρουστά
Ο ρυθμός είναι συνώνυμος της ζωής και η "κρούση" η πεμπτουσία του ήχου και της μουσικής. Έχοντας καταλάβει την αξία της ρυθμικότητας και των κρουστών, τα εντάσσουμε καθημερινά στη δημιουργία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση.

Παράλληλα, οι σύγχρονες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε άλλους πολιτισμούς, όργανα και μουσικές.

Στο βιβλίο γίνεται παρουσίαση και συζήτηση καίριων θεμάτων για γνωστά και λιγότερο γνωστά μας κρουστά, ώστε να εισαχθούμε στον κόσμο τους.

Η "κουλτούρα των κρουστών" ξεκινάει από την επαφή με τα κρουστά όργανα, και προεκτείνεται στην αντίληψή μας για τον ήχο, τη μουσική, τα όργανα, αλλά και κάθε σύνδεση του φυσικού και πολιτισμικού μας περιβάλλοντος με αυτά. Μια λειτουργική, αλλά και κριτική ανάπτυξη σχετικών θεματικών περιλαμβάνεται εδώ.

24χ17 εκ., 63 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 784 (Μουσικά όργανα)
ISBN: 978-960-6685-32-3
ISBN (10ψήφιο): 960-6685-32-2
Βάρος: 0.151 κιλά
Εκδότης: Fagotto
Έτος Κυκλοφορίας: 2010

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 στα 5 Αστέρια! (5 από 5 με 1 ψήφο)
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it
Reviews  Γράψε τη δική σου κριτική

ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Στη σελίδα των εκδόσεων υπάρχει προεπισκόπιση τριών σελίδων με τα περιεχόμενα αν θέλετε να δείτε τι περιέχει...
http://www.fagottobooks.gr/details.p-
hp?isbn=978-960-6685-32-3Πληροφορίες

Σαρρής, Δημήτρης, μουσικολόγος
Ο Δημήτρης Σαρρής σπούδασε Μουσική (Π.Κ. Δ. Περιστερίου 1988), Ανώτερα Θεωρητικά Μουσικής (Εθνικό Ωδείο, Ωδείο Αμφιθέας 1998), Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΤΕΙ-Α 1997), Επικοινωνία και ΜΜΕ (Πάντειο 2000), Μεταπτυχιακές σπουδές στον Πολιτισμό (Πάντειο 2004). Έχει διδακτικό έργο στο ΤΕΙ Ηπείρου (υπεύθυνος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Πολιτισμού), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Πολιτισμού - Μουσική) και στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεπιμεληθεί εκδόσεις έντυπες και ηλεκτρονικές και έχει παρουσιάσει αρθρογραφία, ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και εισηγήσεις σε θέματα Μουσικής, Επικοινωνίας, Κουλτούρας και Τεχνολογίας. Είναι δημιουργός πολλών σχετικών project και ερευνητικών δημιουργημάτων για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό (Ενδεικτικά: καλλιΤεχνούπολη (ΠΟ.ΚΕ. ΕΛ.ΤΑ), Πολιτισμικό Διοικείν (ΤΕΙ Ηπείρου), Μουσείο Αυτοσχέδιων Μουσικών Οργάνων (Μαθητιάδα Πρώτης Σερρών), Μουσείο Πληροφορικής Κουλτούρας (ΤΕΙ Ηπείρου)). Έχει αναπτύξει διδακτικές μεθοδολογίες και εποπτικά μέσα για την εκπαίδευση (Ενδεικτικά: "Ψηφιακός Άβακας" (ΤΕΙ Ηπείρου), "Ομορrυθμία", "Kindersound" και τα "Εργαστήρια Μεταήχων"). Από το 2007 αναπτύσσει το project της "Ομάδας Μεταήχων" (http://metasound.gr) ένα πολυδιάστατο ερευνητικό, διδακτικό και δημιουργικό project, εστιασμένο στον ήχο και την κουλτούρα. Αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού "Μνημοσύνη" (Πάντειο Πανεπιστήμιο 2003-5), συντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού "Lapsus Linguae" (Πάντειο Πανεπιστήμιο 1999-2003), αρχισυντάκτης του περιοδικού "Ανταπόκριση" (Πολιτιστικό Κέντρο ΕΛ.ΤΑ. 2002-3), μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού "Μουσική σε Πρώτη Βαθμίδα" (2005-2007) και αρθρογράφος στα Περιοδικά "RAM" (1999), "Μuzine" (2009), "Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού", "Παράθυρο Junior", "Bookmarks", "Πολύτονον". Βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Μουσική σε Πρώτη Βαθμίδα" και "Bookmarks" (στήλη "βιβλιόφωνο"). Η προσωπική του σελίδα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο βρίσκεται στο "http://users.sch.gr/dsarris".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.