Η κυρία με τις καμέλιες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η κυρία με τις καμέλιες

Alexandre Dumas

Όταν το ειδύλλιο του Αρμάνδου Ντυβάλ, ενός νέου από καλή οικογένεια, και της Μαργαρίτας Γκοτιέ, περίφημης εταίρας, φθάνει στη στιγμή της πλήρους ευδαιμονίας, ο πατέρας Ντυβάλ για να "σώσει" το παιδί του ζητεί κρυφά από τη Μαργαρίτα να εγκαταλείψει τον Αρμάνδο γιατί ο έρωτάς τους στέκει εμπόδιο στη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του.

Η Μαργαρίτα αποδέχεται την υπέρτατη θυσία και δραπετεύει. Ο Αρμάνδος πιστεύει τότε πως εκείνη ξαναγύρισε στην παλιά της ζωή και όταν τη συναντά ξανά της πετά χρήματα σαν να την πληρώνει για τις υπηρεσίες της.
Η Μαργαρίτα κλονίζεται και η αρρώστια της επιδεινώνεται...

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Δουμάς (υιός) (1824-1895) είναι πασίγνωστος κυρίως από το μυθιστόρημά του "Η κυρία με τις καμέλιες" που διασκεύασε ο ίδιος για το θέατρο. Έγραψε ακόμη πολλά άλλα θεατρικά έργα, πολεμώντας μέσα από αυτά το κοινωνικό ψέμα και την κακία των συγχρόνων του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Φραγκιάς

Ανδρέας Φραγκιάς (Μεταφραστής)

Ο Αντρέας Φραγκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1921. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, αλλά διέκοψε τις σπουδές του πριν το πτυχίο, εξαιτίας του πολέμου και της συμμετοχής του στην Αντίσταση. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες. Τα μυθιστορήματά του μεταφράστηκαν στα γερμανικά, ρουμάνικα, ουγγρικά, ρώσικα και γαλλικά. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Άρη Αλεξάνδρου και του Δημήτρη Χατζή. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 1988 για "Το πλήθος" και το 2000 με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο για το σύνολο του έργου του.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
228
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.253 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση