Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιομηχανική διοίκηση και κοστολόγηση

Βιομηχανική διοίκηση και κοστολόγηση
Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να αποτυπώσει τη μεγάλη εμπειρία των συγγραφέων σε θέματα συστημάτων παραγωγής που διαχειρίζονται δεδομένα τεχνικών προδιαγραφών προϊόντων, μεθόδων παραγωγής, διαχείρισης ζήτησης, δυναμικότητας γραμμών παραγωγής και κέντρων εργασίας, διαχείρισης υλικών και προμηθειών, προγραμματισμού προϋπολογισμού και ελέγχου παραγωγής, διαχείρισης ποιότητας και συντήρησης εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.

Συνδυάζει διεξοδικά τα θέματα της παραγωγής με τη λογιστική τους αποτίμηση, η οποία περιλαμβάνει την αποτίμηση των αποθεμάτων, τη λογιστική των κέντρων κόστους και των Γενικών Βιομηχανικών Εξόδων (ΓΒΕ), την κοστολόγηση των προϊόντων και των έργων, και περιγράφει τις βασικές διαδικασίες του προγραμματισμού και του προϋπολογισμού των επιχειρήσεων, καθώς και της διαχείρισης των εντολών αγορών, των εντολών παραγωγής και των παραγγελιών πωλήσεων.

Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για τις διοικήσεις και τους εργαζομένους στις ελληνικές επιχειρήσεις, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν σωστά και αποδοτικά τις αρχές και τις βέλτιστες πρακτικές της διοίκησης των επιχειρήσεων και της κοστολόγησης, παρουσιάζοντας αφενός τις βασικές θεωρητικές γνώσεις γύρω από αυτά τα θέματα και αφετέρου τις τεχνικές και τις μεθόδους για την πρακτική διαχείρισή τους με τη χρήση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων ERP.

24χ17 εκ., 656 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
ISBN: 978-960-7182-50-0
ISBN (10ψήφιο): 960-7182-50-2
Βάρος: 1.359 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
48.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τατσιόπουλος, Ηλίας
Ο Ηλίας Τατσιόπουλος είναι καθηγητής διοίκησης παραγωγής, εφοδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων στο Ε.Μ.Π. και διευθυντής του τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Μηχανολόγων. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της ΕΕΔΕ. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. μεγάλης ελληνικής εταιρείας πληροφορικής, μέλος του σώματος εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ευφυών συστημάτων παραγωγής (ΙΜΣ), αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικών Προμηθειών και μέλος της Βουλής για την προμήθεια υλικών υψηλής οικονομικής και τεχνολογικής αξίας. Ως υπεύθυνος του Εργαστηρίου Οργανώσεως Παραγωγής ΕΜΠ έχει εκτελέσει πολυάριθμα έργα σε θέματα διοικήσεως παραγωγής, πληροφοριακών συστημάτων ERP και logistics και ιδιαίτερα SAP σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Shelman, η βιομηχανία Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης, το Πολεμικό Ναυτικό, η ΕΘΕΛ κ.λπ.

Χατζηγιαννάκης, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Χατζηγιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ. Εργάστηκε ως σύμβουλος πληροφορικής, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και ασχολήθηκε ιδιαίτερα στην προσαρμογή των διεθνών ERP στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα, με σκοπό την κάλυψη της ελληνικής νομοθεσίας και πρακτικής, και συμμετείχε σε μεγάλα και σύνθετα έργα SAP στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν η ελληνικοποίηση του πακέτου λογισμικού SAP R/3, στην εταιρεία SAP Hellas της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συνιδιοκτήτης μέχρι το 2000. Σήμερα, είναι κύριος μέτοχος και γενικός διευθυντής της εταιρίας Agile A.E. συνεχίζοντας το επάγγελμα του συμβούλου πληροφορικής συστημάτων SAP σε επιχειρήσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.