Βιομηχανική διοίκηση και κοστολόγηση
zoom in
48.00€ -15% 40.80€
Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να αποτυπώσει τη μεγάλη εμπειρία των συγγραφέων σε θέματα συστημάτων παραγωγής που διαχειρίζονται δεδομένα τεχνικών προδιαγραφών προϊόντων, μεθόδων παραγωγής, διαχείρισης ζήτησης, δυναμικότητας γραμμών παραγωγής και κέντρων εργασίας, διαχείρισης υλικών και προμηθειών, προγραμματισμού προϋπολογισμού και ελέγχου παραγωγής, διαχείρισης ποιότητας και συντήρησης εξοπλισμού και εγκαταστάσεων. Συνδυάζει διεξοδικά τα θέματα της παραγωγής με τη λογιστική τους αποτίμηση, η οποία περιλαμβάνει την αποτίμηση των αποθεμάτων, τη λογιστική των κέντρων κόστους και των Γενικών Βιομηχανικών Εξόδων (ΓΒΕ), την κοστολόγηση των προϊόντων και των έργων, και περιγράφει τις βασικές διαδικασίες του προγραμματισμού και του προϋπολογισμού των επιχειρήσεων, καθώς και της διαχείρισης των εντολών αγορών, των εντολών παραγωγής και των παραγγελιών πωλήσεων. Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για τις διοικήσεις και τους εργαζομένους στις ελληνικές επιχειρήσεις, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν σωστά και αποδοτικά τις αρχές και τις βέλτιστες πρακτικές της διοίκησης των επιχειρήσεων και της κοστολόγησης, παρουσιάζοντας αφενός τις βασικές θεωρητικές γνώσεις γύρω από αυτά τα θέματα και αφετέρου τις τεχνικές και τις μεθόδους για την πρακτική διαχείρισή τους με τη χρήση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων ERP.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Μαρμαράς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Τατσιόπουλος

Ηλίας Τατσιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Τατσιόπουλος είναι καθηγητής διοίκησης παραγωγής, εφοδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων στο Ε.Μ.Π. και διευθυντής του τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Μηχανολόγων. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της ΕΕΔΕ. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. μεγάλης ελληνικής εταιρείας πληροφορικής, μέλος του σώματος εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ευφυών συστημάτων παραγωγής (ΙΜΣ), αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικών Προμηθειών και μέλος της Βουλής για την προμήθεια υλικών υψηλής οικονομικής και τεχνολογικής αξίας. Ως υπεύθυνος του Εργαστηρίου Οργανώσεως Παραγωγής ΕΜΠ έχει εκτελέσει πολυάριθμα έργα σε θέματα διοικήσεως παραγωγής, πληροφοριακών συστημάτων ERP και logistics και ιδιαίτερα SAP σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Shelman, η βιομηχανία Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης, το Πολεμικό Ναυτικό, η ΕΘΕΛ κ.λπ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Χατζηγιαννάκης

Δημήτρης Χατζηγιαννάκης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Χατζηγιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ. Εργάστηκε ως σύμβουλος πληροφορικής, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και ασχολήθηκε ιδιαίτερα στην προσαρμογή των διεθνών ERP στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα, με σκοπό την κάλυψη της ελληνικής νομοθεσίας και πρακτικής, και συμμετείχε σε μεγάλα και σύνθετα έργα SAP στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν η ελληνικοποίηση του πακέτου λογισμικού SAP R/3, στην εταιρεία SAP Hellas της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συνιδιοκτήτης μέχρι το 2000. Σήμερα, είναι κύριος μέτοχος και γενικός διευθυντής της εταιρίας Agile A.E. συνεχίζοντας το επάγγελμα του συμβούλου πληροφορικής συστημάτων SAP σε επιχειρήσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
656
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.359 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση