Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Mathematical Handbook
(Part B)
Συγγραφέας:   Σωτήριος Κ. Περσίδης


Mathematical Handbook
Οι 80 σελίδες του Mathematical Handbook Part B (Μαθηματικό Τυπολόγιο Μέρος B) περιλαμβάνουν τα κύρια μέρη του Part A (Μέρος A) και καλύπτουν πεδία σε άλγεβρα, τριγωνομετρία, γεωμετρία, λογισμό, άπειρες σειρές, σειρές Fourier, διανυσματική ανάλυση, ειδικές συναρτήσεις, μεταβλητές Fourier και Laplace, αριθμητική ανάλυση, πιθανότητες και στατιστική, καθώς και άλλα πεδία στα μαθηματικά.

Το Mathematical Handbook Part B έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί ένα αναπόσπαστο εργαλείο, για όποιον χρησιμοποιεί μαθηματικά.

24χ17 εκ., 80 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
ISBN Set: 960-7610-12-1
ISBN13 Set: 978-960-7610-12-6
Ταξινόμιση DDC: 510 (Μαθηματικά)
ISBN: 978-960-7610-14-0
ISBN (10ψήφιο): 960-7610-14-8
Βάρος: 0.16 κιλά
Εκδότης: ΕΣΠΙ Εκδοτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
11.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σωτήρης Περσίδης τελείωσε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το 1963 και από το 1966 ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University Of Chicago, όπου υπήρξε Teaching and Research Assistant. Το 1968 έλαβε το Masters Degree και το 1970 το διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D) από το Physics Department του Univercsity Of Chicago. Μετά από ένα χρόνο ως Research Associate στο University of Texas, ήρθε ως επιμελητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου εκλέχθηκε Επικουρικός Καθηγητής το 1973. Το 1978 πήγε για ένα έτος στο University of Cambridge ως Senior Research Associate και για μικρότερα χρονικά διαστήματα στα Max-Planck-Institut, University of Chicago και άλλα πανεπιστήμια για ομιλίες και επιστημονική έρευνα. Το 1982 έγινε καθηγητής στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε μέχρι το 1997. Το κύριο ερευνητικό πεδίο του Σωτήργη Περσίδη είναι η Γενική Θεωρία Σχετικότητας και γενικότερα η Μαθηματική Φυσική, στο οποίο δημοσίευσε πολλές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τα βαρυτικά κύματα, της ασυμπτωτική δομή του χωροχρόνου, τις μελανές οπές, τις μετανευτώνιες προσεγγίσεις και τις επίλυσης των εξισώσεων Einstein. Στα πανεπιστήμια δίδαξε ως βοηθός, επιμελητής, επικουρικός καθηγητής και καθηγητής σε διάφορα μαθήματα σε γενική φυσική, κλασική μηχανική, θεωρία σχετικότητας, αστρονομία, αστροφυσική , ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αριθμητική ανάλυση και άλλα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 50 πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις, 5 διδακτικά συγγράμματα και 15 μεταφράσεις διδακτικών συγγραμμάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.