Η έπαυλις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η έπαυλις "Μόντε-Χρίστο"

Τρεις ημέρες στην οικία του κυρίου Αλεξάνδρου Δουμά: Μυθιστόρημα

Claude Schopp

18.08€ -18% 14.83€

16, 17 και 18 Οκτωβρίου 1847. Βρισκόμαστε σ` ένα πολύ όμορφο προάστιο των Παρισίων, στην περίφημη έπαυλη του Αλεξάνδρου Δουμά πατέρα, την έπαυλη με το όνομα Μόντε - Χρίστο, λίγο πριν από την οικονομική καταστροφή του συγγραφέα των `Τριών σωματοφυλάκων`. Στην έπαυλη με τους αμέτρητους σκύλους και τα εξωτικά ζώα οργανώνονται λουκούλλεια γεύματα και δείπνα, τελετές υπνωτισμού, αλλά και θεατρικές πρόβες. Σ` αυτό το μικρό παλάτι παρελαύνουν καλλιτέχνες, αριστοκράτες, ερωμένες και κάθε λογής φίλοι και παράσιτοι. Μέσα σε όλη αυτή την ένταση ο Δουμάς καταφέρνει να απομονώνεται και να γράφει τις ατελείωτες συνέχειες των μεγάλων μυθιστορημάτων του, που τον έφερναν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του αναγνωστικού κοινού τον 19ο αιώνα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θεόδωρος Κατσικάρος (Μεταφραστής)

Ο Θόδωρος Κατσικάρος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος των Φιλοσοφικών Σχολών Αθηνών και Λυών ΙΙΙ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι ως υπότροφος κληροδοτήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ετοιμάζει διδακτορική διατριβή στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών (I.NA.L.C.O.) στο Παρίσι με θέμα: Αlexandre Dumas pere et la Grece. Στα πλαίσια αυτής της έρευνάς του, ανακάλυψε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και αποκατέστησε τα χειρόγραφα δύο έργων του Alexandre Dumas πατρός τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη με εισαγωγή, σχόλια και μετάφραση του ιδίου.

Claude Schopp

Claude Schopp (Συγγραφέας)

Ο Claude Schopp είναι κάτοχος δύο διδακτορικών διπλωμάτων στη φιλολογία, εργάστηκε ως λέκτορας γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στη Σοβιετική Ένωση (1967-1969), στην Τσεχοσλοβακία (1969-1971) και στη Νορβηγία (1972-1975) και, αργότερα, διετέλεσε μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Γαλλίας στην Τυνησία (1975-1977) και στην Καμπέρα (Canberra) (1977-1979). Επίσης δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Άλμπουκερκ (Albuquerque) (1990) στο Νέο Μεξικό. Ακολούθως εργάστηκε ως καθηγητής στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης διδασκάλων (I.U.F.M.) των Βερσαλιών. Μετά την επιστροφή του στη Γαλλία αφιερώθηκε στην αποκατάσταση του Αλέξανδρου Δουμά συγγράφοντας τη βιογραφία του και ένα λεξικό με θέμα τον Γάλλο συγγραφέα. Επιμελήθηκε κριτικές εκδόσεις των πολύ γνωστών έργων του Δουμά, όπως και άλλων λιγότερο γνωστών έργων του. Επίσης παρουσίασε στο κοινό ανέκδοτα έργα. Παράλληλα ανέπτυξε λογοτεχνική δραστηριότητα ασχολούμενος με το είδος της μυθιστορηματικής βιογραφίας. Διευθύνει την ετήσια έκδοση Cahiers Dumas, είναι υπεύθυνος της σελίδας της κινηματογραφικής κριτικής στο περιοδικό Lettres francaises και συνεργάζεται με το περιοδικό Magazine litteraire.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
223
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.289 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση