Μαραθώνας: η μάχη που σημάδεψε την ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαραθώνας: η μάχη που σημάδεψε την ιστορία

Γεώργιος Σταϊνχάουερ

Το βιβλίο που έχετε μπροστά σας μιλάει για ένα χώρο και για ένα γεγονός, στο οποίο αυτός χρωστά την είσοδό του στην Ιστορία. Σκύβοντας έπειτα από 2.500 χρόνια πάνω στα θαυμαστά εκείνα κατορθώματα, ζητάει να συνειδητοποιήσει τη σημασία που η πρώτη εκείνη μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία είχε για το μέλλον της Αθήνας, της Ελλάδας και του πολιτισμού μας, και να φωτίσει το νόημα, που εκείνο το "νενικήκαμεν", μπορεί ακόμα, ύστερα από τόσους αιώνες, να έχει για τον σύγχρονο άνθρωπο. [...] Γεώργιος Σταϊνχάουερ Το υλικό του βιβλίου προέρχεται από την έκδοση "Ο Μαραθών και το Αρχαιολογικό Μουσείο", που εντάσσεται στη σειρά των αρχαιολογικού ενδιαφέροντος λευκωμάτων, τα οποία επιμελούνται και χρηματοδοτούν αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Eurobank EFG, υπό τον γενικό τίτλο "Ο κύκλος των μουσείων" (πληροφορίες στη σελίδα: www.latsis-foundation.org). Τα δικαιώματα χρήσης του φωτογραφικού υλικού ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

κ.ά. (Φωτογράφος)


Δημήτρης Α. Χαρισιάδης

Δημήτρης Α. Χαρισιάδης (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1911. Εργάστηκε ως Χημικός. Αφιερώθηκε στη φωτογραφία το 1940. Στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Ήπειρο είναι ο επίσημος φωτογράφος του Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια ο ανταποκριτής για πρακτορεία και περιοδικά του και περιοδικά του εξωτερικού, όπως το περιοδικό "Life" και το πρακτορείο "Assosiated Press". Πρωτοστατεί στην ίδρυση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (1952). Πέθανε στην Αθήνα το 1993. Το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη γίνεται κάτοχος του αρχείου Χαρισιάδη το 1997.

Σωκράτης Μαυρομμάτης (Φωτογράφος)

Ο Σωκράτης Μαυρομμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Από το 1979 δουλεύει στην Ακρόπολη, στα έργα αναστήλωσης των μνημείων.

Γεώργιος Σταϊνχάουερ (Φωτογράφος)


Μαρία Κόντη (Επιμέλεια)


Μαρία Αδαμοπούλου (Επιμέλεια)


Μηνάς Βιντιάδης

Μηνάς Βιντιάδης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο, προτού εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά του "Τι είπα στην Κλαούντια", "Οι τρεις Μαρίες" (εκδ. Λιβάνη, 1996 και 1999), "Το δεξί πόδι του θεού" (Ελληνικά Γράμματα, 2003) και η συλλογή διηγημάτων "Ο δράκος κόκορας" (Ελληνικά Γράμματα, 2006). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα πιο σημαντικά ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά. Το θεατρικό του έργο "Κάτω Παρθενώνας" θα ανέβει το 2014 από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Εργάστηκε από το 1984 στην εφημερίδα "Τα Νέα" ως συντάκτης ύλης, υπεύθυνος του πολιτιστικού τομέα και διευθυντής σύνταξης στο ιστορικό περιοδικό "Ταχυδρόμος", ενώ για περισσότερα από είκοσι χρόνια έγραφε και παρουσίαζε την εκπομπή "Λόγος Περιοδεύων" στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".

Γεώργιος Σταϊνχάουερ (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
130
Διαστάσεις:
28χ20
Βάρος:
0.363 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση