Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ολοήμερο δημοτικό σχολείο
(Πλαίσιο λειτουργίας, χαρακτηριστικά των εκπαιδευτικών και πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας)

Το ολοήμερο δημοτικό σχολείο
Μολονότι οι θεωρητικές βάσεις για το ολοήμερο δημοτικό σχολείο εντοπίζονται στις αρχές του 20ου αιώνα, τις δύο τελευταίες δεκαετίες διαπιστώνεται διεθνώς η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη λειτουργία του. Η συγκεκριμένη καινοτομία εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του ελληνικού σχολείου και της ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης.

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται, από θεωρητική και εμπειρική άποψη, οι προϋποθέσεις και οι παράγοντες οι οποίοι επιδρούν στην εκπαιδευτική διαδικασία που υλοποιείται στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία.

Στο θεωρητικό μέρος τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα της ολοήμερης λειτουργίας του σχολείου και τίθενται οι θεωρητικές παραδοχές για την εφαρμογή του. Επίσης, παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων στην Ελλάδα. Ακόμη, γίνεται η ανασκόπηση της παιδαγωγικής βιβλιογραφίας για τα προγράμματα ολοήμερης εκπαίδευσης και τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Παράλληλα, στο εμπειρικό μέρος παρουσιάζονται τα πορίσματα πανελλαδικής έρευνας, η οποία διερευνά τις απόψεις των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στα ολοήμερα πειραματικά δημοτικά σχολεία και στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία του άλλου τύπου, για το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων τους και για πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα πορίσματα της έρευνας μπορούν να φανούν χρήσιμα στους ιθύνοντες της εκπαιδευτικής πολιτικής, στους εκπαιδευτικούς και γενικά σε όσους εμπλέκονται στα εκπαιδευτικά δρώμενα.

23χ15 εκ., 320 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς), 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου (Υπεύθυνος Σειράς) , Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-467-193-9
ISBN (10ψήφιο): 960-467-193-6
Βάρος: 0.561 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
18.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Παντελής A. Δεμίρογλου γεννήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και εργάζεται ως δάσκαλος. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Σχολική Παιδαγωγική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.