Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η βιβλιοθήκη του Ελληνικού Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης

Η βιβλιοθήκη του Ελληνικού Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης
Είναι γνωστό ότι το Γυμνάσιο της Ελληνικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης διέθετε κατά το 19ο αιώνα μια ιδιαίτερα πλούσια και σημαντική βιβλιοθήκη με σπάνια χειρόγραφα και πολύτιμες εκδόσεις. Με στόχο την εκπόνηση συστηματικής αρχειακής και βιβλιογραφικής έρευνας συγκροτήθηκε, στο πλαίσιο του Ι.Α.Ν.Ε., ειδική Ερευνητική Ομάδα και, παράλληλα, αναπτύχθηκε ευρύ πρόγραμμα αναζήτησης και καταγραφής των εντύπων της Βιβλιοθήκης. Το παλαιότερο έντυπο έχει εκδοθεί το 1532 και το νεότερο, με το οποίο κλείνει ο κατάλογος, το 1911. Η συλλογή αυτή δίνει απαντήσεις σε ερωτηματικά σχετικά με την κοινωνική ζωή, το πνευματικό πρόσωπο της πόλης, την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας, και, παράλληλα, φωτίζει με καθαρότητα την πορεία του ελληνισμού της Θεσσαλονίκης. Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει έναυσμα για την αποκατάσταση της βιβλιοθήκης του Ελληνικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και την αξιοποίηση των πολύτιμων εντύπων και χειρογράφων από τη μελλοντική έρευνα.

24χ17 εκ., 437 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορικό Αρχείο Νεοελληνικής Εκπαίδευσης
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 027 (Βιβλιοθήκες), 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-467-171-7
ISBN (10ψήφιο): 960-467-171-5
Βάρος: 0.912 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Σιδηρούλα Ζιώγου - Καραστεργίου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.