Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαιδευτική τεχνολογία
(Από την οπτικοακουστική στην ψηφιακή αγωγή)
Συγγραφέας:   Σοφία Γ. Ασλανίδου


Εκπαιδευτική τεχνολογία
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς. Άλλωστε σ΄ αυτούς πιστεύω ότι μπορώ να καταθέσω την προσωπική μου μαρτυρία για την αποτελεσματικότητα των οπτικοακουστικών στη διδακτική πράξη αφού το παρόν πόνημα αποτελεί προϊόν προσωπικής εμπειρίας. Η παιδαγωγική και ειδικότερα η θεωρητική μου κατάρτιση , προϊόν εμπεριστατωμένων σπουδών στο Παρίσι μου έδωσε τα γνωστικά εφόδια πάνω στα οποία στηρίχτηκε η διδακτική μου πρακτική. Διδάσκω με τα οπτικοακουστικά σημαίνει διδάσκω τα οπτικοακουστικά.

Στην δεύτερη έκδοση συμπεριλάβαμε και κεφάλαια που αναφέρονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας καθώς και την Εκπαίδευση με τα και στα ΜΜΕ. Σήμερα όλο και περισσότερο στον κόσμο εκπαιδευτικοί φορείς εντάσσουν στα προγράμματα τους την Εκπαίδευση με και στα ΜΜΕ. Τηλεοπτικές ειδήσεις, διαφημίσεις, φιλμ, ντοκιμαντέρ, αποτελούν αντικείμενα ανάλυσης. Μια εκπαίδευση με τα ΜΜΕ έχει σαν στόχο να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η εικόνα λέει πάντα αλήθεια. Στόχος μιας τέτοιας εκπαίδευσης είναι να δώσει στους μαθητές τα εφόδια να κατανοήσουν καλλύτερα την λειτουργία των ΜΜΕ, να δημιουργήσουν πολίτες πληροφορημένους. Αν τα ΜΜΕ παραπληροφορούν και παραπλανούν το σχολείο έχει υποχρέωση να προστατεύει τον αυριανό πολίτη από αυτές τις χειραγωγήσεις. Η Εκπαίδευση με και στα ΜΜΕ είναι μια ευκαιρία για να επανεκτιμήσει ο επιστημονικός κόσμος τι είναι γνώση. Η ανάπτυξη της συνήθειας του καθένα να σκέπτεται, να κατανοεί, να κρίνει και να προσπαθεί να μεταπείσει κάποιον είναι πιο σημαντικό από την μεταβίβαση των πληροφοριών και των γνώσεων.

Η παρούσα έκδοση είναι η τρίτη έκδοση του βιβλίου και σ΄ αυτήν δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Η ψηφιακή τεχνολογία έχει αντικαταστήσει πλέον όλη την αναλογική τεχνολογία. Αυτός είναι ο λόγος που στην έκδοση αυτή αφαίρεσα πολλά τεχνικά στοιχεία που αφορούσαν την τεχνολογία της προηγούμενης γενιάς. Η αναλυτική μου προσέγγιση αφορά περισσότερο την κοινωνιολογική, παιδαγωγική και διδακτικύ πλευοά των ΤΠΕ. νιατί θεώρησα ότι έτσι βοηθώ περισσότερο τον εκπαιδευτικό, στον οποίο κατά κύριο λόγο απευθύνεται το βιβλίο. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

24χ17 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-467-224-0
ISBN (10ψήφιο): 960-467-224-Χ
Βάρος: 0.581 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Σοφία Ασλανίδου είναι διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Παρισίων, με ειδίκευση στην οπτικοακουστική αγωγή. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα που αφορούν την εικόνα και τις εφαρμογές της στην Εκπαίδευση. Διδάσκει Οπτικοακουστική Αγωγή και Επικοινωνία στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.