Η δηλητηριώδης Βίβλος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δηλητηριώδης Βίβλος

Μυθιστόρημα

Barbara Kingsolver

25.12€ -27% 18.34€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606781872

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Μελάνι

Στο μυθιστόρημα `Η Δηλητηριώδης Βίβλος`, η καταξιωμένη Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ με εύστοχες πολιτικές αιχμές και όχημα την υποβλητική της δραματουργία συνθέτει ένα καθ` όλα εντυπωσιακό χρονικό. Η πλοκή του, που εκτυλίσσεται στο πρώην Βελγικό Κονγκό κατά τη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας το 1960, της παρέχει άφθονες ευκαιρίες για να σχολιάσει τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, άντρες και γυναίκες, Δυτικό Κόσμο και Αφρική σε τόνο που ποικίλει από τη μεταφυσική αλληγορία μέχρι την μαύρη κωμωδία ηθών. Καθώς ο Αιδεσιμότατος Νέιθαν Πράις από την Τζώρτζια των ΗΠΑ, προσπαθεί να διακομίσει τον Λόγο του Κυρίου στην Μαύρη Ήπειρο, οι πέντε γυναίκες της οικογένειάς του μιλούν για τις δικές τους προσωπικές ζυμώσεις μέσα στην αρχικά αλλόκοτη κουλτούρα του Κονγκό αλλά και για τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας που παραπαίει. Μέσα από το αλυσιδωτό τους ημερολόγιο, τις παρακολουθούμε να φτάνουν στο όριο της αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα σε μαύρους και λευκούς... και να το ξεπερνούν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωνσταντίνος Ματσούκας

Κωνσταντίνος Ματσούκας (Μεταφραστής)

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Ματσούκας έχει ζήσει και σπουδάσει στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και στην Αυστραλία, όπου κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην φιλοσοφία στο Πανεπιιστήμιο του Σίδνεϊ. Έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σαν επiκουρικός καθηγητής φιλοσοφίας (tutor), ακαδημαϊκός ερευνητής, μεταφραστής/διερμηνέας, εκφωνητής ειδήσεων και αρθρογράφος. Επίσης, τα τελευταία είκοσι χρόνια ζωγραφίζει υφάσματα.

Barbara Kingsolver

Barbara Kingsolver (Συγγραφέας)

Η Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ μεγάλωσε στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Σπούδασε Βιολογία. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, ποίηση και δοκίμια. Έχει δύο κόρες και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο Τούκσον της Αριζόνα και τη φάρμα της στα Απαλάχια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
620
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
1.06 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση