50 επιστημονικές θεωρίες που επηρέασαν την ανθρωπότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

50 επιστημονικές θεωρίες που επηρέασαν την ανθρωπότητα

Συλλογικό έργο

Christian Jarrett

John Gribbin

15.50€ -26% 11.47€

Το βιβλίο `50 Επιστημονικές θεωρίες που επηρέασαν την ανθρωπότητα` προσεγγίζει με πρωτότυπο τρόπο τις 50 σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες επιστημονικές θεωρίες. Προκαλεί τους κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους `ακαταλαβίστικη` γλώσσα και να εξηγήσουν τις πιο περίπλοκες επιστημονικές θεωρίες μέσα σε μισό λεπτό, χρησιμοποιώντας μόνο δύο σελίδες, 300 λέξεις, και μία εικόνα. Ο χρόνος μπορεί να είναι σχετικός, αλλά είναι επίσης και πολύτιμος σε έναν κόσμο που φαίνεται να κινείται ολοένα και πιο γρήγορα. Εδώ, σε ένα μόνο βιβλίο, έχετε την ευκαιρία να μάθετε τις απόψεις των κορυφαίων επιστημόνων και να κατανοήσετε την κρυφή αρμονία του σύμπαντος σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειάζεστε για να ξύσετε το κεφάλι σας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Christian Jarrett (Συγγραφέας)

Ο Κρίστιαν Τζάρετ είναι επιμελητής σύνταξης και αρθρογράφος του μπλογκ Society΄s Research Digest, ενώ εργάζεται ως δημοσιογράφος για το περιοδικό The Psychologist. Έχει γράψει για το Center for Affective Sciences της Γενεύης, το BBC Focus και τα περιοδικά New Scientist και Psychologies.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jim Al-Khalili

Jim Al-Khalili (Συγγραφέας)

Ο Τζιμ Αλ-Καλίλι γεννήθηκε το 1962. Έλαβε το Διδακτορικό του στη θεωρητική πυρηνική φυσική από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ στο Γκίλφορντ το 1989 και, αφού εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, επέστεψε στο Σάρεϊ το 1992 ως καθηγητής στη θεωρητική φυσική. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζουν στη μελέτη των ιδιοτήτων ατομικών πυρήνων που περιέχουν άλω από νετρόνια. Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δημόσιας Πληροφόρησης για την Πυρηνική Επιστήμη. Ο Τζιμ Αλ-Καλίλι είναι εκπρόσωπος του Βρετανικού Ινστιτούτου Φυσικής στα σχολεία και από το 1998 δίνει διαλέξεις, πραγματοποιώντας έτσι αυτό που πραγματικά του αρέσει να κάνει: να διαδίδει την επιστήμη και τα επιτεύγματά της στο ευρύ κοινό. Έχει εμφανιστεί μαζί με τον Ρότζερ Πένροουζ σε ντοκιμαντέρ του BBC και είναι υποψήφιος για το βραβείο Michael Faraday της Βασιλικής Εταιρίας. Ζει στο Πόρτσμουθ του Χάμσαϊρ με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Susan Blackmore (Συγγραφέας)

Η Susan Blackmore είναι ψυχολόγος και συγγραφέας. Στο παρελθόν διετέλεσε αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, στο Μπρίστολ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Mark Ridley (Συγγραφέας)

O Mark Ridley εργάζεται στο τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενώ έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Emory, Atlanta και Cambridge. Ανάμεσα στα βιβλία του συμπεριλαμβάνονται το κλασικό εγχειρίδιο "Evolution", καθώς και τα "Mendel΄s Demon: Gene Justice and the Complexity of Life" και "Oxford Surveys in Evolutionary Biology" (σε συνεργασία με το Richard Dawkins).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Robert Matthews (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Μικέδης (Μεταφραστής)


Paul Parsons (Επιμέλεια)

O Paul Parsons είναι πρώην συντάκτης του περιοδικού Focus του BBC. Έχει γράψει άρθρα εκλαϊκευμένης επιστήμης σε διάφορα έντυπα, από την Daily Telegraph μέχρι το FHM. Το βιβλίο του "The Science of Doctor Who" ήταν ένα από τα δώδεκα υποψήφια για το βραβείο καλύτερου επιστημονικού βιβλίου του 2007 της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
24x20
Βάρος:
0.624 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση