Ο ήχος στον κινηματογράφο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο ήχος στον κινηματογράφο

Michel Chion

19.09€ -27% 13.94€
Σε μια στιγμή όπου η εξάπλωση του "πολυκάναλου στερεοφωνικού" ήχου μεταμορφώνει τις κινηματογραφικές αίθουσες σε ηχηρά αμφιθέατρα, o Michel Chion αναλύει σήμερα, σ΄ ένα τρίπτυχο μοναδικό στο είδος του, την κατάσταση του κινηματογράφου ως ηχητικής τέχνης. Συνεχίζοντας και συμπληρώνοντας -επικεντρωμένος τώρα στους θορύβους και στη μουσική- την προσέγγιση που είχε εισαγάγει σε προγενέστερο βιβλίο του για την οθόνη ως "τόπο όπου δε βλέπεις τα πάντα" (με την οποία οθόνη ο ήχος έχει μια ασταθή σχέση), το βιβλίο Ο ήχος στον κινηματογράφο αναπτύσσει έναν πρωτότυπο προβληματισμό, αναθεωρώντας κάποιες διαδεδομένες ιδέες. Αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ηχητική μπάντα ούτε κινηματογραφική μουσική (αλλά μουσική στον κινηματογράφο), αμφισβητεί τις προκαταλήψεις πάνω στον σύγχρονο και τον μεταηχογραφημένο ήχο και, παρουσιάζοντάς τον σαν κάτι που αναζητεί τον τόπο του, δείχνει πώς μπορούμε να θεωρήσουμε τις ταινίες με τρόπο διαφορετικό από ένα συμμετρικό τετ-α-τετ του ακουστικού και του οπτικού στοιχείου· μάλλον ως ένα συναρπαστικό και ασταθές μηχανισμό.

Μαριάννα Κουτάλου (Μεταφραστής)


Εύα Στεφανή (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Εύα Στεφανή γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κινηματογράφο στην Ecole Varan, στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (Μ.Α. in Cinema Studies) και στο National Film and Television School στη Βρετανία όπου ειδικεύτηκε στη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ. Το 1997 τελείωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι Λέκτορας στο τμήμα θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ ("Ακρόπολις", "Ε.-Χ.Γονατάς", "Το Κουτί", "Η Άδεια", "Συγκάτοικοι", "Αθήναι", "Γράμματα από το Άλμπατρος" κ.ά.).

Μιχάλης Δημόπουλος

Μιχάλης Δημόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Μιχάλης (Μισέλ) Δημόπουλος σπούδασε κινηματογράφο στη Γαλλία και ξεκίνησε την καριέρα του ως κριτικός κινηματογράφου στην "Αυγή" και στο περιοδικό "Σύγχρονος Κινηματογράφος", τη δεκαετία του ΄70. Συνεργάστηκε με διάφορους εκδοτικούς οίκους και συνεισέφερε ουσιαστικά στο ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο, όταν ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1992-2004), το οποίο κατόρθωσε να κάνει διεθνές με σημαντικές αξιώσεις. Συνεργάστηκε αρμονικά με ελληνικούς και ξένους κινηματογραφικούς φορείς, στο πλαίσιο της διοργάνωσης αφιερωμάτων σε γνωστούς κινηματογραφικούς δημιουργούς, με τον Δημήτρη Εϊπίδη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του προγράμματος των "Νέων Οριζόντων", αλλά και με δημοσιογράφους, κινηματογραφιστές και μεγάλα ονόματα της έβδομης τέχνης.

Michel Chion (Συγγραφέας)

Ο Michel Chion είναι συγγραφέας, συνθέτης, σκηνοθέτης και καθηγητής στην ESEC (Ecole Superieure Libre d΄Etudes Cinematographiques) και στο Πανεπιστήμιο Paris III. Έχει δημοσιεύσει πολλά έργα για τον ήχο και τη μουσική στον κινηματογράφο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
331
Διαστάσεις:
21x12
Βάρος:
0.436 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση