Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φύλο και κοινωνικό κεφάλαιο

Offer
Ο όρος "κοινωνικό κεφάλαιο" αναφέρεται στους πόρους που μπορούν να κινητοποιηθούν από τη συμμετοχή σε ομάδες και δίκτυα, καθιστώντας δυνατή την επίτευξη των στόχων των μελών τους.
Στις μέχρι τώρα μελέτες για το κοινωνικό κεφάλαιο έχει παραμεληθεί η παράμετρος "φύλο", γεγονός που ενισχύει τη διχοτομική αντίληψη της πραγματικότητας και προωθεί σεξιστικές αντιλήψεις για την κοινωνικότητα.

Τα κείμενα του συλλογικού τόμου "Φύλο και κοινωνικό κεφάλαιο" πραγματεύονται τους τρόπους με τους οποίους το κοινωνικό φύλο επηρεάζει την παραγωγή του κοινωνικού κεφαλαίου. Μέσα από μια κριτική σκοπιά αναλύονται οι τυπικές και μη εκδοχές της γυναικείας κοινωνικότητας, η σημασία (και οι παγίδες) της συμπερίληψης του φύλου στην κοινωνική πολιτική, οι τρόποι συγκρότησης της πολιτικής συμμετοχής των γυναικών, οι γυναικείες συλλογικότητες, καθώς και τα μεθοδολογικά προβλήματα τα οποία εγείρονται από τη γενίκευση της έννοιας του κοινωνικού κεφαλαίου.

Το βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα κενό στη σχετική ελληνική βιβλιογραφία, θέτοντας νέα ερωτήματα και εξυπηρετώντας μελλοντικές ερευνητικές απόπειρες.


Περιεχόμενα:

- Lisa Adkins, "Κοινωνικό κεφάλαιο: η ανατομία μιας επίμαχης έννοιας".
- Kate Bezanson, "Φύλο και τα όρια του κοινωνικού κεφαλαίου"
- Ronald S. Burt, "Το φύλο του κοινωνικού κεφαλαίου"
- Pippa Norris, Ronald Inglehart, "Ανιχνεύοντας την έμφυλη διάσταση στο κοινωνικό κεφάλαιο: παίζοντας μπόουλινγκ σε γυναικείες λέσχες;"
- Virginia Sapiro, "Φύλο, κοινωνικό κεφάλαιο και πολιτική"
- Vivien Lowndes, "Να τα καταφέρεις ή να επιτύχεις; Γυναίκες, κοινωνικό κεφάλαιο και πολιτική συμμετοχή".
Barbara A. Misztal, "Η νέα σημασία της σχέσης ανάμεσα στο τυπικό και το άτυπο"
- Scott Schieman, "Η στεγαστική σταθερότητα και ο κοινωνικός αντίκτυπος της υποβάθμισης μιας γειτονιάς: μελέτη των επιδράσεων που εξαρτώνται από το φύλο και τη φυλή".
- Pauline Hope Cheong, Rosalind Edwards, Harry Goulbourne, John Solomos, "Μετανάστευση, κοινωνική συνοχή και κοινωνικό κεφάλαιο: μια κριτική επισκόπηση".
- Sara R. Curran, Filiz Garip, Chang Y. Chung, Kanchana Tangchonlatip, "Έμφυλο μεταναστευτικό κοινωνικό κεφάλαιο: στοιχεία από την Ταϊλάνδη".
- Virginia Morrow, "Εννοιολόγηση του κοινωνικού κεφαλαίου σε σχέση με τα παιδιά και τους νέους: είναι διαφορετικό για τα κορίτσια;"
- Isabella Paoletti, "Παροχή φροντίδας στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας: μια έμφυλη πρακτική".

24χ17 εκ., 513 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 306.7 (Φύλο)
Άλλα πρόσωπα: Οντέτ Βαρών - Βασάρ , Μαίρη, 1965- Λεοντσίνη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-218-700-5
ISBN (10ψήφιο): 960-218-700-Χ
Βάρος: 0.879 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.