Παντού και πουθενά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παντού και πουθενά

Ένα μυθιστόρημα σε μικρές ιστορίες

Louis de Bernieres

16.60€ -26% 12.28€
Καλώς ήρθατε στο Αξέχαστο, στο μέρος όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εδώ θα συναντήσετε μια κυρία που φοράει κυνηγετική στολή και καταδιώκει σκίουρους, αλλά και ένα συνταξιούχο στρατηγό που ξεχνάει να φορέσει ρούχα. Επίσης, μια πνευματίστρια που ζει στο σπιτάκι της παρέα με το φάντασμα του άντρα της, καθώς και ανθρώπους που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να εκμυστηρεύονται τα προβλήματά τους σε μια αράχνη. Βασισμένος στις αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια στο χωριό όπου μεγάλωσε, ο Λουί ντε Μπερνιέρ περιγράφει με τρόπο χιουμοριστικό και συνάμα συγκινητικό ένα ξεχασμένο πλέον χωριό της αγγλικής επαρχίας. "Απολαυστικό! Οι σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες του χωριού και στη γη τους είναι τόσο στενές, που δεν μπορείς παρά να νιώσεις θλίψη για αυτές τις εποχές που έχουν περάσει πλέον ανεπιστρεπτί." (Daily Mail) "Χιουμοριστικό και νοσταλγικό." (The Independent) "Μια περιγραφή των γοητευτικών και συχνά θλιβερών όψεων της ζωής σε ένα αγγλικό χωριό." (Financial Times) "Ο δημιουργός του "Λοχαγού Κορέλι" λατρεύει τις εξωτικές τοποθεσίες και βρήκε μία στην αυλή του σπιτιού του...." (The Times)
Μπελίκα Κουμπαρέλη

Μπελίκα Κουμπαρέλη (Μεταφραστής)

Η Μπελίκα Κουμπαρέλη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης και κοινωνιολογία στην Αγγλία. Είναι διδάκτωρ της κοινωνικής εγκληματολογίας. Έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Την τελευταία δεκαετία διδάσκει και μεταφράζει. Το 1987 πήρε το Β΄ Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα του ΥΠΠΟ για το μονόπρακτό της "Οι αντίπαλοι". Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος για το διήγημά της "Το ραμμένο μου" βραβεύτηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού Ρεύματα και δημοσιεύτηκε στον συλλογικό τόμο "Η τέχνη του γράφειν".

Louis de Bernieres

Louis de Bernieres (Συγγραφέας)

Ο Λουί Ντε Μπερνιέρ γεννήθηκε το 1954. Έζησε αρκετό διάστημα στην Κολομβία δουλεύοντας ως δάσκαλος τα πρωινά, ενώ τα απογεύματα φρόντιζε τεράστια κοπάδια με ζώα. Στη συνέχεια έκανε διάφορα επαγγέλματα, όπως μηχανικός αυτοκινήτων και αρχιτέκτονας κήπων. Σήμερα ζει στην Αγγλία και ασχολείται αποκλειστικά με το γράψιμο. Τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, ενώ ο ίδιος είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 20 καλύτερων Άγγλων μυθιστοριογράφων το 1993. "Ο Σενιόρ Βίβο και ο άρχοντας της κόκας" τιμήθηκε με το βραβείο Commonwealth Writers Prize. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του, "Ο μυστικός πόλεμος του Δον Εμμανουέλ", καθώς και "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι". Το τελευταίο αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο στον εκδοτικό χώρο και οι κριτικές που έχει αποσπάσει είναι διθυραμβικές. Έχει γυριστεί σε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
393
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.603 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση