Ρετόρνο 201
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρετόρνο 201

13 + 1 διηγήματα

Guillermo Arriaga

13.12€ -10% 11.81€

Δεκατέσσερα διηγήματα, δεκατέσσερις ιστορίες, σκιαγραφούν το σκληρό σύμπαν της οδού Ρετόρνο 201 στην Πόλη του Μεξικού, έναν κόσμο που περιγράφεται στην απόλυτη ωμότητά του από τον Γκιγέρμο Αριάγα, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους σεναριογράφους του σύγχρονου κινηματογράφου. (. . .) Τα διηγήματα της συλλογής δεν είναι μεμονωμένες, ανεξάρτητες αφηγήσεις, αλλά τα συνδέει όλα ένας μίτος: ο δρόμος, η Ρετόρνο. Οι ήρωες του Αριάγα δεν είναι καρικατούρες, αλλά πρόσωπα με σάρκα και οστά: είναι θύτες και θύματα, τολμούν ή δειλιάζουν, βιώνουν τη ζωή στο έπακρο, όπως και το θάνατο, την ακραία βία και τη λυτρωτική αγάπη, μισούν, υποκρίνονται, τυφλώνονται, συνειδητοποιούν, ανακαλύπτουν. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (Επιμέλεια)

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ στο γνωστικό αντικείμενο: Εφαρμοσμένη Μεταφρασεολογία και Ισπανική Λογοτεχνία. Διδάσκει επίσης Δημιουργική Γραφή και Ισπανική Λογοτεχνία στο ΕΑΠ, και Μετάφραση στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μετάφρασης και Διερμηνείας του ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγας (Ισπανία). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά έργα των Ουναμούνο, Γκαρθία Λόρκα, Χιρόντο, Σάμπατο, Αλτολαγκίρε, Βάθκεθ Μονταλμπάν, Γιαμαθάρες, Τσίρμπες, Μπράις Ετσενίκε, Μπρίνες, Γκαμονέδα, μεταξύ άλλων. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Ελληνοϊσπανικό και ισπανοελληνικό Γλωσσάριο αθλητικών όρων" (Εκδόσεις Πατάκης, 2007), "Mini71cuentos. Ανθολογία ισπανόφωνου μικροδιηγήματος" (Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, 2012), "(Α)πειθαρχία των λέξεων" (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2014), "Σπιράλ ιστορίες" (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2017). http://konstantinos-paleologos.blogspot.gr

Guillermo Arriaga

Guillermo Arriaga (Συγγραφέας)

Ο Γκιγέρμο Αριάγα γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1958 στην Πόλη του Μεξικού. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Ιστορία. Είναι καθηγητής πανεπιστημίου, σκηνοθέτης, ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα "Un dulce olor a muerte" ("Μια γλυκιά μυρωδιά θανάτου") -το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Γκαμπριέλ Ρέτες-, "Εscuadron Guillotina" ("Απόσπασμα Γκιλοτίνα"), "El bufalo de na noche" ("Το βουβάλι της νύχτας") και τη συλλογή διηγημάτων "Retorno 201" ("Επιστροφή 201"). Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας "Χαμένες αγάπες" ("Amores perros"), που σκηνοθέτησε ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην Εβδομάδα Κριτικής στο Φεστιβάλ Καννών το 2000. Επίσης, της υποψήφιας για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου και Β΄ Αντρικού Ρόλου ταινίας "21 γραμμάρια", για την ερμηνεία του στην οποία ο Σον Πεν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2003. Στο 58ο Φεστιβάλ Καννών (2005) ο Αριάγα κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου για την ταινία "Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα" ("Los tres entierros de Melquiades Estrada") σε σκηνοθεσία Τόμι Λι Τζόουνς, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για την ίδια ταινία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ξένια Κακάκη (Μεταφραστής)


Ίρις Καραγιάννη (Μεταφραστής)


Μαρία - Βερονίκη Μπούγαλη (Μεταφραστής)


Μυρσίνη Πάρσαλη (Μεταφραστής)


Εύη Στάθη (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
229
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.368 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση