Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μηχανική των υλικών

Μηχανική των υλικών
Στο βιβλίο αυτό η μελέτη της μηχανικής των υλικών βασίζεται στην κατανόηση μερικών βασικών εννοιών και στη χρήση απλοποιημένων μοντέλων. Η προσέγγιση αυτή καθιστά δυνατή την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων τύπων με λογικό τρόπο και τη σαφή διατύπωση των συνθηκών υπό τις οποίες οι τύποι αυτοί μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια στην ανάλυση και στο σχεδιασμό πραγματικών μηχανικών κατασκευών και στοιχείων μηχανών.

Χρησιμοποιούνται εκτεταμένα τα διαγράμματα ελευθέρου σώματος.
Σε όλο το βιβλίο χρησιμοποιούνται διαγράμματα ελευθέρου σώματος για τον προσδιορισμό εξωτερικών ή εσωτερικών δυνάμεων. Η χρήση των "εξισώσεων σχημάτων" θα βοηθήσει επίσης τους φοιτητές να κατανοήσουν την επαλληλία των φορτίσεων και τις τάσεις και παραμορφώσεις που προκύπτουν.

Σε όλο το βιβλίο συζητούνται έννοιες σχεδιασμού όποτε θεωρείται κατάλληλο. Στο Κεφ. 1 αναπτύσσεται μια συζήτηση της εφαρμογής του συντελεστή ασφαλείας στο σχεδιασμό, όπου παρουσιάζονται οι έννοιες της επιτρεπόμενης τάσης σχεδιασμού και των συντελεστών φορτίου και οριακού φορτίου.

Διατηρείται με συνέπεια μια προσεκτική ισορροπία ανάμεσα στις μονάδες μέτρησης SI και U.S.. Επειδή είναι απαραίτητο οι φοιτητές να μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τόσο τις μονάδες μέτρησης SI όσο και τις U.S., τα μισά παραδείγματα και προβλήματα διατυπώνονται σε μονάδες μέτρησης SI και τα άλλα μισά σε μονάδες μέτρησης U.S. Επειδή είναι διαθέσιμος ένας μεγάλος αριθμός προβλημάτων, οι διδάσκοντες μπορούν να λύσουν τα προβλήματα χρησιμοποιώντας κάθε φορά όποιο σύστημα μονάδων μέτρησης θεωρούν καταλληλότερο για την τάξη τους.

Σε προαιρετικές ενότητες παρουσιάζονται προχωρημένα ή ειδικά θέματα.
Θέματα όπως οι παραμένουσες τάσεις, η στρέψη μη κυκλικών λεπτότοιχων μελών, η κάμψη καμπύλων μελών, οι διατμητικές τάσεις σε μη συμμετρικά μέλη και τα κριτήρια αστοχίας έχουν συμπεριληφθεί στις προαιρετικές ενότητες και η παράδοση αυτών των ενοτήτων εξαρτάται από το διδάσκοντα. Για να διατηρηθεί η συνοχή και η κατανόηση του θέματος, οι ενότητες αυτές παρουσιάζονται με την κατάλληλη σειρά, όπου ανήκουν λογικά. Έτσι, ακόμα κι όταν οι ενότητες δεν διδάσκονται, οι φοιτητές μπορούν να ανατρέξουν σε αυτές εύκολα αν χρειαστεί. Χάριν ευκολίας όλες οι προαιρετικές ενότητες έχουν σημειωθεί με αστερίσκο. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

25χ18 εκ., 1274 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 620 (Μηχανική)
Άλλα πρόσωπα: Στυλιανή Καρτσοβίτη (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-418-304-3
ISBN (10ψήφιο): 960-418-304-4
Βάρος: 2.491 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
111.05
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

99.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O John T. Dewolf, καθηγητής των Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Connecticut συμμετείχε στην ομάδα των Βeer και Johnston ως συγγραφέας στη δεύτερη έκδοση της "Μηχανικής των Υλικών". Ο John έχει πτυχίο πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Hawaii και Master καθώς και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Cornell. Τα ενδιαφέροντα της έρευνάς του βρίσκονται στο πεδίο της ελαστικής ευστάθειας, της εποπτείας της κατασκευής γεφυρών και της δομικής ανάλυσης και σχεδιασμού. Είναι μέλος της Επιτροπής Εξεταστών του Connecticut για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς και επιλέχθηκε ως Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Connecticut το 2006.

O David F. Mazurek είναι καθηγητής των Πολιτικών Μηχανικών στην Ακαδημία Λιμενικού Σώματος Ηνωμένων Πολιτειών. Ο David έχει πτυχίο στην ωκεανομηχανική, Μaster πολιτικού μηχανικού από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Florida και διδακτορικό δίπλωμα πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Connecticut. Υπηρέτησε στην Αμερικανική Επιτροπή Σύνδεσης στον τομέα της Σιδηροδρομικής και της Υπηρεσίας Συντήρησης Σιδηροδρόμων τα τελευταία δεκαεφτά χρόνια. Τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μηχανική των γεφυρών και το σχεδιασμό κατασκευών ανθεκτικών σε εκρηκτικές φορτίσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.